avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva unei ordonante de neincepere a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva unei ordonante de neincepere a urmaririi penale

Am facut in septembrie 2010 o plangere penala la care am primit raspuns azi si nu sumt multumita .
E total ambigua.
In plangere eu am spus ca eu am fost agresat fizic si verbal iar in raspuns reiese ca eu am agresat .
Apoi la sfarsit i se da o amenda tot celui invinuit { nu eu}
Aceasta comunicare nu este conform cu actele de la dosar
eu am declaratiile martorilor la dosar dar politistul si procurorul nici nu le-a citit.
ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:52, 2 Mai 2012
Avem art 275 Cod procedura penala:
(1) Orice persoana poate face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, daca prin acestea s-a adus o vatamare intereselor sale legitime.
(3) Plangerea se adreseaza procurorului care supravegheaza activitatea organului de cercetare penala si se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penala.
(4) Introducerea plangerii nu suspenda aducerea la indeplinire a masurii sau a actului care formeaza obiectul plangerii.
Art. 278: Plangerea contra actelor procurorului
(1) Plangerea impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel ori de procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
(2) In cazul cand masurile si actele sunt ale prim-procurorului ori ale procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel sau ale procurorului sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori au fost luate sau efectuate pe baza dispozitiilor date de catre acestia, plangerea se rezolva de procurorul ierarhic superior.
(3) In cazul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei ori, dupa caz, al rezolutiei de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta sau rezolutie, persoanelor interesate, potrivit art. 228 alin. 6, art. 246 alin. 1 si art. 249 alin. 2.
(3") Rezolutiile sau ordonantele prin care se solutioneaza plangerile impotriva rezolutiilor sau ordonantelor de neincepere a urmaririi penale, de clasare, de scoatere de sub urmarire penala ori de incetare a urmaririi penale, se comunica persoanei care a facut plangerea si celorlalte persoane interesate.
(4) Dispozitiile art. 275-277 se aplica in mod corespunzator.
Adica mai pe scurt va duceti la parchet unde adresati o plangere impotriva actelor procurorului, gasiti modele pe net.
puteti contesta ordonanta procurorului in termen de 20 de zile de la comunicare la procurorul ierarhic superior, apoi la instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiei procurorului tyar tyar Buna!As dori sa stiu daca este un termen legal pentru depunerea unei plangeri impotriva rezolutiei procurorului prin care mi se refuza dreptul de conducere.Va ... (vezi toată discuția)
Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului sindicalistul sindicalistul in ianuarie 2011 am primit o rezolutie de NUP. In luna martie 2012 o persoana a intrat in posesia acestei rezolutii si a formulat plangere impotriva ... (vezi toată discuția)