avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... jumatate din maxim ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

jumatate din maxim ?

Intreb in special pe cei care stiu procedura penala f bine si care ivor ntelege despre ce este vorba:
exista acea prescriptie a raspunderii penale, jumatate din maximul prevazut pentru infractiunea savarsita?
Pana cand poate interveni aceasta prescriptie, pana la pronuntarea unei condamnari definitive ? Dupa fond sau merge si in apel?
Daca are cineva vreun maestru mai sociabil ca al meu...poate ma lamuriti si pe mine cum functioneaza aceasta prescriptie!!!!...ca eu nu prea inteleg!:-/
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2007
ContSters40598, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:41, 25 Octombrie 2007
La data consumarii faptei incepe sa curga prescriptia. Apoi urmeaza o serie de intreruperi: urmarirea penala, judecata.
Oricate intreruperi ar avea, termenul total nu poate depasi cu inca jumate.
Nu, cica nu este vorba de prescriptia speciala prev.de art.124 cp!
De exemplu, maestrul meu are un dosar cu inselaciune cu BO emise in interdictie bancar. Maximul pedepsei prev.pentru aceasta infractiune este de 15 ani. El spune ca la jumatate din maximul de 15 ani, adica la 7 ani si 6 luni, intervine aceasta prescriptie. Adica la jumatate din maxim!!!
Nu are timp sa-mi explice exact despre ce este vorba, :(:(:(si din foarte multa curiozitate am postat acest subiect.
Nu. Termenul de prescriptie va fi de 10 ani prevazut de art. 122 cp.
Prescriptia speciala 15 ani (10 plus 1/2 x10).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia faptei Razvan_TL Razvan_TL ART. 122 c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani ART. ... (vezi toată discuția)
Prescriptia speciala cuziamusia cuziamusia \"Potrivit art.124 Cod Penal, termenul prescriptiei speciale este in cazul dvs. de 12 ani\" Ce este si in ce cazuri se aplica prescriptia speciala? (vezi toată discuția)
Termen preschimbat Razvan_TL Razvan_TL care ar fi motivul in care instanta modifica termenul de judecata .... 1) primu termen 07.01.2014 2)termen preschimbat 10.09.2013 3) urmatorul termen: ... (vezi toată discuția)