Intreb in special pe cei care stiu procedura penala f bine si care ivor ntelege despre ce este vorba:
exista acea prescriptie a raspunderii penale, jumatate din maximul prevazut pentru infractiunea savarsita?
Pana cand poate interveni aceasta prescriptie, pana la pronuntarea unei condamnari definitive ? Dupa fond sau merge si in apel?
Daca are cineva vreun maestru mai sociabil ca al meu...poate ma lamuriti si pe mine cum functioneaza aceasta prescriptie!!!!...ca eu nu prea inteleg!:-/
La data consumarii faptei incepe sa curga prescriptia. Apoi urmeaza o serie de intreruperi: urmarirea penala, judecata.
Oricate intreruperi ar avea, termenul total nu poate depasi cu inca jumate.
Nu, cica nu este vorba de prescriptia speciala prev.de art.124 cp!
De exemplu, maestrul meu are un dosar cu inselaciune cu BO emise in interdictie bancar. Maximul pedepsei prev.pentru aceasta infractiune este de 15 ani. El spune ca la jumatate din maximul de 15 ani, adica la 7 ani si 6 luni, intervine aceasta prescriptie. Adica la jumatate din maxim!!!
Nu are timp sa-mi explice exact despre ce este vorba, :(:(:(si din foarte multa curiozitate am postat acest subiect.