Am o prietena a carei situatie incepe sa ma ingrijoreze din ce in ce mai tare. Am sa va spun pe scurt despre ce este vorba. S-a despartit in urma cu 2-3 luni de prietenul ei cu care a avut o relatie de aprox. 2 ani, deoarece devenise violent fizic dupa o serie de abuzuri verbale cauzate de accese de gelozie si cred eu, nebunie pur si simplu. Practic l-a dat afara din locuinta ei l-a rugat sa-si ia lucrurile cat timp ea nu era acasa insa nu a facut-o. A terorizat-o cu telefoane si amenintari scrise prin SMS, inclsiv pe toti prietenii si colegii ei. Am sfatuit-o sa mearga la politie si a facut-o. A depus o plangere. In ziua in care a fost de acord sa-si ridice lucrurile pe care prietena mea le-a lasat in fata usii, s-a enervat ca ea nu a dorit sa stea de vorba cu el si a incercat sa sparga usa. Prietena mea a sunat la poitie si acesta a fugit.
In ultimele 2 luni a facut de toate: telefoane, amenintari, violente verbale, jicniri, declaratii de dragoste, flori, a asteptat-o in fata blocului si a facut-o in tot felul. Acum suna colegii de birou si fie nu vorbeste, fie le spune ca stau in birou cu o tarfa. Devine extrem de neplacut pt. ea si pt. noi.
Politistii i-au spus ca nu pot face mare lucru, la fel si un avocat pe care l-a consultat. Daca nu trece la violente, nu pot face nimic. Mi se pare foarte aiurea ca un nebun ca el sa poata face ce vrea si politia sa nu poata face nimic.
Care este demersul legal pe care trebuie sa-l urmeze in acest caz astfel incat sa scape de individ?
Multumesc mult pentru orice informatie si sfat pe care mi-l veti da.
nu se face nimic, mai mult poti sa-l enervezi... si las' ca nici aia nu cred ca e o sfanta... daca lasi omul de izbeliste fara motive serioase, te poti astepta la belele..
Hartuire
Bambinuta2
Buna ziua,
Am o prietena a carei situatie incepe sa ma ingrijoreze din ce in ce mai tare. Am sa va spun pe scurt despre ce este vorba. S-a despartit in urma ... (vezi toată discuția)