avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzare bunuri
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzare bunuri

Buna ziua!
Care sunt formalitatile de vanzare a unei masini inregistrata pe persoana juridica?
Mentionez ca firma are datorii la stat...
Cel mai recent răspuns: maryah , utilizator 17:25, 27 August 2010
la notar faceti contract de vanzare cumparare masina, cu certificta fiscal ca e achitat impozitul pe masina si adeverinta de la arhiva bunurilor mobile ca nu e gajata masina, copie CUI, act constituiv, sa se vada cine are dreptul de la firma sa semneze vanzarea, daca sunt mai multi asociati si doar unul merege la semnat atunci va trebuie o delegatie din partea SRL, factura + chitanta ... .

Daca nu la notar vindeti, atunci un formular tipizat, de vanzare masina, completat de un birou de redactat acte si factura si chitanta din partea firmei la noul client, si e gata
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic
Mai am cateva intrebari...
1. Formularul tipizat substituie contractul de vanzare-cumparare de la notar? (si de unde se poate lua)
2. Care sunt taxele de vanzare-cumparare la notar pt vanzator?
Nu inteleg de ce ar trebuie sa mergeti la notar si nu la avocat daca tot vreti o stampila pe act.
Vanzarea masinii se poate face si fara notar si fara avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu aveti nevoie de notar neaparat, sunt cheltuieli mai mari.
1. DA. La orice birou cu redactari acte auto, transcrieri ...
2. La notar cel putin 150 lei sunt taxele in total, platesc la intelegere, vanzatorul nu are in mod expres o taxa a lui in caz de vanzare de bunuri mobile la notar. La intelegere, impart costurile vanzatorul si cumparatorul.
aha, am inteles. va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto Cristi Cristi Cristi Cristi Buna ziua,as avea nevoie de ajutor,doresc sa achizitionez un automobil,masina mica, va rog vsa imi spuneti pasii completi pe care trebuie sa i fac ,adica ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei masini fara a face radierea... mariana v mariana v Va rog frumos sa ma ajutati urgent. Sotul meu a vindut o masina recent, fara a face insa nici un act de radiere. Are doar actul de vinzare cumparare. Cel care ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto Catalin1991 Catalin1991 Buna ziua! Stie cineva cam care este taxa care trebuie achitata la notar pentru cumpararea unui autovehicul Skoda Fabia (valoare 2100 EU)? De asemenea, cat ... (vezi toată discuția)