daca am PFA si ma incadrez la OUG NR. 58/2010 in Normele Metodologice Art. 3 Al. 3, scrie clar negru pe alb ca nu datoram nimic si nu trebuiesc depuse. Pana la urma trebuie sa depun declaratii si alte prosti pe care mai vor oameni nostri de bine care ne conduc sa le depunem sau nu. Puteti sa imi dati un sfat ca sincer nu as vrea sa platesc amenzi la stat ca sa isi umple alti buzunarele.
Din cate deduc din mesajul dvs. :
- obtineti venituri de natura salariala;
- si aveti si un PFA pe care obtineti venituri de natura profesionala in mod ocazional,
fata de aceasta situatie (descrisa de art.3, alin. 3 din Normele la OUG 58/2010) intrebati daca trebuie sa depuneti declaratii privind contributiile individuale .
RASPUNS:
Avand in vedere ca unele case de pensii ( vezi cazul Constanta mentionat astazi pe FORUM de un alt coleg) solicita depunerea de declaratii in situatia in care nu s-au realizat venituri ...
...eu cred ca ar trebui sa depuneti la CASA DE PENSII si la ANOFM (somaj) o declaratie pe propria raspundere ca realizati venituri din salarii si venituri ocazionale din PFA pentru care nu datorati contributii individuale conform art.3, alin.(3) din HG 791/2010, Anexa nr.2.
NOTA:
Atentie cu natura ocazionala a venitului la PFA sa fie cu devarat un venit ocazional !