avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara suntem 2 surori mama noastra a murit,locuim cu bunicul nostru.bunica noastra decedand acum 7 luni.singurul copil al lor a fost mama noastra decedata acum avem drept la casa sau doar bunicul nostru?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 02:53, 26 August 2010
Dupa moartea bunici dvs, mostenitori sunteti dvs si de sora dvs, amandoua culegand partea care revenea mamei dvs,mostenind impreuna cu bunicul dvs.
Mostenirea dupa bunica se imparte astfel: 1/4 ii revine de drept bunicului, iar dvs si sora dvs primiti fiecare cate 3/8.
Da.Dvs veniti la mostenirea bunicii prin reprezentare.Daca alaturi de dvs
la mostenire este chemat si sotul supravietuitor(mai exact bunicul), atunci se stabileste mai intai cota acestuia de 1/4, iar restul se imparte in
mod egal intre descendenti(intre dvs.).
el acum incearca sa ne dea afara din casa se poate face lucrul acesta acum bunica fiind decedata de 7 luni
dvs ca reprez ai mamei dvs si bunicul

Alte discuții în legătură

Care sunt partile fiecaruia din mostenire? Alina Hd Alina Hd Buna dimineata, ma numesc Popa Alina, sunt casatorita, sotul meu ramanand singur la parinti in urma decesului surori. Sora decedata are o singura fata. ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Succesiune intrebare simpla abserban abserban Situatia este urmatoarea: Mama mea a murit inaintea bunicii, in total au fost 4 frati, noi suntem 2 mostenitori dupa mama. Intrebarea mea este mostinrea din ... (vezi toată discuția)