avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt partile fiecaruia din mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt partile fiecaruia din mostenire?

Buna dimineata, ma numesc Popa Alina, sunt casatorita, sotul meu ramanand singur la parinti in urma decesului surori. Sora decedata are o singura fata. Mostenirea despre care vorbesc este trecuta pe bunicii paterni ai sotului meu care sunt decedati. Tatal sotului meu este si el decedat, mai traieste doar mama sotului meu, sotul meu si nepoata din partea surori sotului meu. Intrebarea mea este cum se imparte mostenirea la cei trei, avand in vedere ca casa nu este trecuta pe nici unul, ea fiind trecuta pe bunicii paterni ai sotului? Multumesc frumos.
Buna ziua,
Primul pas va trebui dezbatuta succesiunea de pe urma bunicilor paterni.
Apoi se va putea vorbi despre dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui sotului dvs.
Cotele ce vor reveni mostenitorilor de pe urma tatalui sotului dvs. se vor imparti in mod egal intre sotia supravietuitoare (mama sotului) si cei doi copii ai acesteia - nepoata culegand cota de mostenire care i-ar fi revenit mamei ei (sora sotului) daca aceasta ar fi trait.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. bunica paterna a sotului a decedat anul trecut in ... MihaVas MihaVas Buna ziua. Bunica paterna a sotului a decedat anul trecut in aprilie, in urma ei ramanand unchiul patern si nepotii (sotul , sora lui si un verisor - baiatul ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters369458 ContSters369458 Cum se imparte averea bunicilor decedati, in conditiile in care tatal meu nu mai traieste, ci doar mama, sora mea si cu mine, ca singurii mostenitori? La ... (vezi toată discuția)
Mostenirea legala tavi180 tavi180 Buna ziua! Am o nelamurire legata de drepturile de mostenire! Situatia este urmatoarea; este vorba despre mostenirea de pe urma bunicilor mei din partea mamei; ... (vezi toată discuția)