avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Salariu si plata contributii administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Salariu si plata contributii administrator

Buna ziua!

Am infiintat o firma la care sunt asociat unic si administrator(prin actul constitutiv).
Problema mea:
1. am voie sa vand la magazinul meu(pana se pune pe picioare firma si angajez o a 2-a vanzatoare) si daca nu, ce ar trebui sa fac ca sa pot vinde si eu?
2. Ca sa primesc remuneratie ce act trebuie sa fac?
3. Cum fac sa imi platesc contributiile CAS, CASS, Somaj, etc?

Intreb pentru ca sunt in somaj de 1 luna de zile si am inteles ca daca sunt asociat unic pierd somajul si as vrea sa am contributiile platite in continuare.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Ca asociat si administrator al unei societati comerciale, pot lucra fara contract individual de munca? adriacst adriacst Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema . Eu si sotul meu suntem asociatii unei SRL, eu detin si calitatea de administrator. Am deschis un ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu 1 salariat la srl? adela1978 adela1978 Buna ziua. Vroiam sa va intreb urmatoarele: - e vorba de 1 srl ce se va infiinta, domeniul vanzari(comert in magazin), este obligatoriu sa existe un ... (vezi toată discuția)
Administrator societate comerciala - angajat societate contasalarii contasalarii Buna ziua In cazul unui magazin satesc mic (la tara) administratorul este cel care aprovizioneaza si vinde marfurile. In acest caz trebuie neaparat sa i se ... (vezi toată discuția)