Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema .
Eu si sotul meu suntem asociatii unei SRL, eu detin si calitatea de administrator. Am deschis un magazin si nu avem nici un salarit pt ca stau eu si vand , cel putin deocamdata. Nu am CIM pt vanzator . Este legal sa vand fara CIM? Am intrebat mai multe persoane si am primit raspunsuri diferite. Va rog frumos sa imi spuneti cum este legal! Multumesc anticipat!
Nu este obligatoriu ca un asociat sau administrator de SRL sa aiba contract de munca ... exercitarea atributiilor se face in baza actului constitutiv al societatii sau al contractului de mandat.
Am fost dezorientata deoarece am avut niste discutii in legatura cu acest subiect, Cateva persoane cu care am discutat, inclusiv o d-na angajata la ITM, mi-au spus ca daca nu am nici un salariat care sa lucreze ca vanzator trebuie neaparat sa-mi fac CIM pt vanzator daca eu prestez aceasta activitate in cadrul magazinului , deoarece nu pot in baza actului constitutiv prin care sunt desemnata ca administrator sa fiu vanzatoare la propriul magazin . Mi-au spus chiar ca pot sa fiu amendata in cazul unui eventual control ITM pt ca nu am CIM. Multumesc mult pentru raspuns!
Daca in actul constitutiv nu sunt aceste atributii , le pot trece intr-un contract sau cum trebuie sa procedez? Sfaturile d-voastra imi sunt de mare folos ! Multumesc mult!
Puteti incheia un act aditional la actul constitutiv sau asociatul unic ori AGA (daca sunt mai multi asociati) pot emite o hotarare/decizie in acest sens.
Angajare asociat unic
ewe
In cazul unui SRL, asociatul unic, care este si administrator, poate fi angajat cu CIM pe post de agent vanzari? Dar in cazul in care un SRL are 2 asociati , ... (vezi toată discuția)