avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asociat 33%SRL. Poate lucra fãrã contract ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asociat 33%SRL. Poate lucra fãrã contract ?

Un asociat al unui SRL poate să desfășoare activități în cadrul firmei fără contract ? El este angajat cu contract de 8 ore pe alta firma unde nu este asociat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 10 Februarie 2014
Asociatii care nu sunt administratori, de regula nu pot desfasura activitate in societate fara CIM. Depinde foarte mult de prevederile actului constitutiv.
Nu este obligatoriu ca un asociat sau administrator de SRL sa aiba contract de munca ... exercitarea atributiilor se face in baza actului constitutiv al societatii sau al contractului de mandat.
Daca e administrator, poate lucra in baza unui contract de mandat. Daca e numai asociat, atunci poate lucra in baza unui contract de munca partial. Pot exista exceptii, insa nu ati spus ce obiect de activitate are societatea si ce prevede actul constitutiv.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
Doinita Stingaciu, Avocat
Nu cred ca are vreo relevanta ce activitatea are societatea. Orice asociat isi poate exercita atributiile in baza actului constitutiv al societatii sau al contractului de mandat.

Un administartor SRL paote avea si c.i.m. nu numai contract de mandata.
Asociatul nu este administrator ci simplu asociat. SRL-ul are ca obiect de activitate : 4711 Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun .Ce trebuie sa fie menționat în actul constitutiv, astfel încât asociatul să nu încheie CIM sau CMP ?
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
whynotsteff, utilizator

Alte discuții în legătură

Ca asociat si administrator al unei societati comerciale, pot lucra fara contract individual de munca? adriacst adriacst Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema . Eu si sotul meu suntem asociatii unei SRL, eu detin si calitatea de administrator. Am deschis un ... (vezi toată discuția)
Asociatii unei firme pot lucra fara contract de munca? GlowD GlowD Buna ziua, Impreuna cu sotia mea(50/50) detin o societate comerciala, la care administrator sunt DOAR eu (cod caen 4772 -comert cu amanuntul al ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa ma angajez dacă sunt administrator srl? Ommatol04 Ommatol04 Bună ziua, sunt administrator la propria firma, un srl. Soția este unic asociat. Domeniu de activitate este comerțul. Întrebarea mea este ca în cazul în ... (vezi toată discuția)