avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asociatii unei firme pot lucra fara contract de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asociatii unei firme pot lucra fara contract de munca?

Buna ziua,

Impreuna cu sotia mea(50/50) detin o societate comerciala, la care administrator sunt DOAR eu (cod caen 4772 -comert cu amanuntul al incaltamintei si articolelor din piele in magazine specializate).

As vrea sa stiu daca este ok ca in momentul in care vom deschide punctul de lucru sa vindem chiar noi acolo, fara contracte de munca.
Am tot citit pe forumuri dar mai rau m am ametit..as vrea un raspuns clar pentru cele doua situatii:
Ca asociat(nu si adminitrator) este ok, sau nu?
Ca asociat/administrator..ok sau nu?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 20 Iunie 2018
Nu este obligatoriu ca un asociat sau administrator de SRL sa aiba contract de munca ... exercitarea atributiilor se face in baza actului constitutiv al societatii sau al contractului de mandat.

Un administrator SRL poate avea si c.i.m. nu numai contract de mandat.
Multumesc.
Mai am o intrebare totusi..ati spus ca "exercitarea atributiilor se face in baza actului constitutiv al societatii" ..exista un model anume sau pur si simplu existenta actului constitutiv este cea care ii da aceasta 'valoare'?
In actul constitutiv se poate stipula care sunt drepturile si obligatiile asociatului si/sau administratorului.
Buna ziua ,
Ca si asociat al unei firme imi trebuie CIM?
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
OvidiuObreja, utilizator
Nu este obligatoriu ca un asociat sau administrator de SRL sa aiba contract de munca ... exercitarea atributiilor se face in baza actului constitutiv al societatii sau al contractului de mandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. asociatii (2 la numar) unei firme pot sa lucreze ... tudordeac tudordeac Bună seara. Asociatii ( 2 la numar ) unei firme pot sa lucreze la firma fără a avea încheiat un contract individual de munca? Sau administratorul? Pe post ... (vezi toată discuția)
Asociat 33%srl. poate lucra fãrã contract ? whynotsteff whynotsteff Un asociat al unui SRL poate să desfășoare activități în cadrul firmei fără contract ? El este angajat cu contract de 8 ore pe alta firma unde ... (vezi toată discuția)
Cim pentru asociati OvidiuObreja OvidiuObreja Buna ziua, detin o firma in care sunt administrator si asociat 50/50 , asi dori sa stiu daca asociatului i trebuie CIM pentru a presta servicii in cadrul ... (vezi toată discuția)