avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu un strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu un strain

Buna ziua,
O prietena m-a rugat sa va intreb urmatoarele:
Vrea sa se casatoreasca cu un pakistanez in Romania,de ce acte are nevoie,dupa casatorie el mai are nevoie de viza pentru Romania,dar inainte de casatorie,de cati bani au nevoie?
Eu stiu ca este foarte greu sa obtii viza pentru RO...
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Julie75 , utilizator 11:41, 27 August 2010
Pentru casatorie presupun ca au nevoie de actele de identitate (pasaport, carte de identitate), certificatele de nastere, dovada desfacerii casatoriilor anterioare, daca este cazul (sentinta de divort, certificat de deces al fostului sot), certificate de nastere ale minorilor incredintati - daca este cazul, adeverinta de celibat a viitorului sot si dovada sederii legale in Romania. Documentele sotului probabil ca trebuie traduse si legalizate.
Ar fi bine ca prietena sa mearga la primarie si sa vada exact ce si cum.
De viza va avea nevoie, daca nu solicita si obtine rezidenta. Ca sa poata aplica de rezidenta trebuie sa solicite in prealabil o viza de lunga sedere. Pentru info suplimentare sa contacteze Oficiul Roman pentru Imigrari.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
yvk, utilizator
Acte necesare pentru înregistrarea casatoriei:
1. Actele de identitate ale viitorilor soti;
2. Certificatele de nastere in original;
3. Certificatele medicale prenuptiale (valabile 14 zile de la data emiterii), cu mentiunea "apti pentru casatorie";
4. Acte din care sa rezulte desfacerea casatoriilor anterioare (unde este cazul): certificatul de deces al fostului sot; certificatul de despartire sau divort; certificatul de nastere sau casatorie cu mentiunea de divort; sentinta de divort, mentionând ca s-a facut înscrierea divortului dupa caz;
5. Aprobarea primarului daca se încheie casatoria în afara sediului primariei;
6.Aprobarea presedintelui consiliului judetean sau a primarului municipiului Bucuresti in cazul unor impedimente la casatorie (conditii de vârsta, rudenie fireasca sau adoptie);
7. Timbru fiscal;
8. Taxa extraconjugala de timbru;

Pentru casatorii cu cetateni straini mai sunt necesare:
Dovada eliberarii sau autentificarii de catre misiuni diplomatice sau oficiile consulare acreditate in România, in cazul casatoriilor dintre cetateni români si straini, din care sa rezulte ca se îndeplinesc conditiile de fond, cerute de legea nationala; declaratie la notariat pe propria raspundere din care sa rezulte ca cetateanul strain nu este casatorit si îndeplineste conditiile de fond pentru legea sa nationala (daca statul respectiv nu are misiune diplomatica in România).
Multumesc Frumos !:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean american in romania SimonaD. SimonaD. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lista completa a actelor necesare casatoriei cu un cetatean american in Romania, atat pentru mine cat si pentru el va ... (vezi toată discuția)
Certificat casatorie cetateni straini roua_noua roua_noua Buna seara! Eu sunt cetean roman si urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain, din afara UE, care are acum permis de studii...intrebarea mea este: cat ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean arab alice200 alice200 Iubitul meu este de origine araba .El a facut facultatea de medicina la noi cu ceva timp in urma, a fost plecat cativa ani sa profeseze in tara lui, s-a ... (vezi toată discuția)