avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general OUG 58/2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

OUG 58/2010

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma edific asupra problemelor pe care le ridica OUG 58/ 2010. Sotia mea este angajata cu contract individual de munca, deci, logic, i se retin toate darile pe care ea le datoreaza statului, implicit cei 10,5% CAS, cat si contributia pentru somaj. Fara nicio relatie de dependenta, asa cum se specifica in amintita ordonanta, fata de societatea la care este angajata, si nici fata de alta, in februarie, si-a facut PFA pe comert online. Intrebari:
1) Este obligata sa depuna declaratia de CAS si de somaj pana pe 25 ale lunii?
2) Ea a declarat in formularul 200 un venit estimat de 2000 lei/ an. Daca trebuie sa depuna declaratiile, cum se completeaza aceasta? La ce suma se va raporta? Daca, de exemplu, pe luna iulie n-a vandut nimic, ce trece in declaratie? Va intreb deoarece in presa se vehiculeaza salariul mediu pe economie ca "reper" de calcul.
3) Ea ce face, vireaza o data 10,5% din salariul brut, si mai vireaza si 10,5% din veniturile din PFA?

Va multumesc anticipat!

Repet, pentru PFA nu este sub nicio relatie de dependenta cu nicio societate, ci este un PFA cu capital propriu. Va subliniez acest lucru, deoarece am citit si eu ordonanta si am inteles ca aceasta se refera la acei fosti salariati pe care angajatorii, din motive lesne de inteles, i-au pus sa-si faca PFA, dar acestia isi desfasoara activitatea tot la sediile firmelor respective, au program, etc. Poate am priceput eu gresit, asa ca va rog, scoateti-ma din ceata.

Alte discuții în legătură

Conventii civile mihaelahory mihaelahory In cazul realizarii de venituri rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor încheiate potrivit Codului ... (vezi toată discuția)
Intrebare disperata: pfa - consultanta; pana azi trebuia sa depun declaratii? AndreeaFP AndreeaFP Buna seara, Vin si eu cu o intrebare destul de disperata avand in vedere situatiile in care suntem pusi in aceasta tara condusa de niste oameni ffff ... (vezi toată discuția)
Plata pensie pfa manusa manusa Buna ziua, probabil s-a mai discutat dar as vrea sa fiu sigura daca procedez bine cu depunerea formularelor conform ordonantelor care tot apar. In ... (vezi toată discuția)