probabil s-a mai discutat dar as vrea sa fiu sigura daca procedez bine cu depunerea formularelor conform ordonantelor care tot apar.
In momentul de fata am contract cu o firma pe PFA-ul meu, nu am carte de munca si nu stiu daca la pensie trebuie sa platesc 10,5% sau 31.5% (acelasi lucru si cu somaj). (Nu am alt venit).
Luna trecuta am depus conform OUG 58 dar luna aceasta merg tot dupa 58?
Ca PFA pe perioada 01.07-10.09.2010 se depun declaratii lunar si se platesc contributiile individuale CAS-10,5% si Contributia somaj-0,5%, prin aplicarea cotelor asupra venitului net realizat lunar.
De la 13.09 nu se mai plateste somaj, iar pt CAS (31,3%) se depune o declaratie la Casa de Pensie si de plateste pt un venit pentru care s-a optat. Pentru contributie de sanatate (5,%) se depune o declaratie de asigurare la Casa de Sanatate si se plateste tot anul aceiasi suma.
Pentru contributia de sanatate suma asigurata poate orice suma, dar care nu poate fi mai mica de 600 lei (salariul minim) in cazul cand veniturile din activitatile independente sunt singura sursa de venit.
Ce am de platit ?
Vvalentin
Buna ziua,
Acum aprox. 1 an am devenit persoana fizica independenta in urma semnarii unui contract de colaborare ca agent in asigurari.
Am reliziat de ... (vezi toată discuția)