avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... plata pensie PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

plata pensie PFA

Buna ziua,

probabil s-a mai discutat dar as vrea sa fiu sigura daca procedez bine cu depunerea formularelor conform ordonantelor care tot apar.

In momentul de fata am contract cu o firma pe PFA-ul meu, nu am carte de munca si nu stiu daca la pensie trebuie sa platesc 10,5% sau 31.5% (acelasi lucru si cu somaj). (Nu am alt venit).
Luna trecuta am depus conform OUG 58 dar luna aceasta merg tot dupa 58?


Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: manusa , utilizator 13:56, 27 Septembrie 2010
Ca PFA pe perioada 01.07-10.09.2010 se depun declaratii lunar si se platesc contributiile individuale CAS-10,5% si Contributia somaj-0,5%, prin aplicarea cotelor asupra venitului net realizat lunar.
De la 13.09 nu se mai plateste somaj, iar pt CAS (31,3%) se depune o declaratie la Casa de Pensie si de plateste pt un venit pentru care s-a optat. Pentru contributie de sanatate (5,%) se depune o declaratie de asigurare la Casa de Sanatate si se plateste tot anul aceiasi suma.
Pentru contributia de sanatate suma asigurata poate orice suma, dar care nu poate fi mai mica de 600 lei (salariul minim) in cazul cand veniturile din activitatile independente sunt singura sursa de venit.
multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce am de platit ? Vvalentin Vvalentin Buna ziua, Acum aprox. 1 an am devenit persoana fizica independenta in urma semnarii unui contract de colaborare ca agent in asigurari. Am reliziat de ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa noi? ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am tot citit raspunsurile date in forum vis-a-vis de contributiile PFA si sincera sa fiu sunt in ceata. Unele raspunsuri se refera la venituri ... (vezi toată discuția)
Pfa traducator si interpret + angajata la o firma in afara domeniului - ce taxe trebuie sa platesc? Cbunescu Cbunescu Am urmarit multe discutii in ultima vreme legate de prevederile OUG 58, dar nicaieri nu am gasit explicatii pentru urmatoarea situatie, in care ma aflu: - ... (vezi toată discuția)