avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalcularea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalcularea pensiei

Am fost personal navigant (pilot) si am iesit la pensie cf. legii 223/2007 la limita de virsta(52 ani) dupa 32 de ani de zbor(49 de ani de contributie la fondul de pensii datorita depasirii baremurilor anuale de ore de zbor) si 15000 de ore de zbor,fiind pilot comandant pe toate tipurile de avioane zburate de-a lungul carierei,conform cartii de munca.Am continuat sa zbor dupa pensionare inca 3 ani cu aceeasi carte de munca si doresc sa aflu ce demarsuri trebuie sa fac pentru pentru recalcularea pensiei conform noii situatii. Mentionez ca primul calcul al pensiei cf.legii 19/2000 a fost gresit, pierzind peste un punct de pensie. De asemenea doresc sa m-a alatur celor care vor sa dea in judecata guvernul Romaniei si pe premierul Boc in particular pentru umilintele la care supune propriul sau popor.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 09:06, 27 August 2010
Trebuie sa prezentati la Casa de pensii unde aveti dosarul (de unde primiti in prezent pensie) actele doveditoare ale perioadei lucrate in plus si o cerere (in scris) prin care solicitati aplicarea masurilor legale . Sunt obligati sa va raspunda, indiferent de ce se hotaraste, apoi veti analiza ce este de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate in subteran - stagiul total de cotizare, aplicarea oug nr. 100/2008 BUNA ZIUA TRANSMIT DATELE MELE ,PRIN RUGAMINTEA DE A MA SONSILIA IN URMATOAREA PROBLEMA: .DATA NASTERE 08.08.1955 -TOTAL STAGIU DE COTIZARE=39ANI,11 LUNI.8 ... (vezi toată discuția)
Intamplari adevarate POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Stewardesa. Întamplare adevarată la 10.000 de metri inaltime. (Circula pe internet, fara autor.) Bing-bang, bing-bang – iată sunetul pe care-l ... (vezi toată discuția)
Premiile stelarman stelarman stelarman La implinirea a patru ani pe acest forum va rog sa imi permiteti sa acord cateva premii utilizatorilor avocatnet. Premiul Charles Darwin ptr evolutie se ... (vezi toată discuția)