daca hotararea e data cu suspendare, nici o zi.. dar trebuie sa va prezentati la serviciulde probatiune..
daca pedeapsa e data cu executare si sentinta nu e definitiva si irevocabila, eu zic sa beneficiati de caile de atac si cu ajutorul unui avocat bun, cine stie paote ca scapati cu suspendarea executarii..
daca e definitiva si irevocabila deja..din momentul in care va vine acasa sa va prezentati la inchisoare, daca lucrati vi se reduce pedeapsa corespunzator numarului de zile lucrate.. e un calcul complicat, dar in pricipiu aveti vocatie de liberare dupa executarea a 2/3 din pedeapsa iar daca aveti peste 60 ani 1/2 din pedeapsa
Veti executa exact cat scrie in decizie/sentinta: 3 ani si 6 luni. Puteti insa sa fiti subiectul unei liberari conditionate dupa ce veti executa 2/3 din pedeapsa daca dati dovezi temeinice de indreptare, sunteti staruitor in munca si disciplinat. Aveti un total de 42 de luni de inchisoare si puteti fi eliberat dupa ce ati executat cel putin 28 de luni de inchisoare.
Liberare conditionata
loricag
buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)