Lulica a scris:
Da?!
Imi puteti spune reglementarea?
Eu am un prieten care din 2003 incoace plateste la o societate de asigurare daunele suportate de aceasta pentru faptul ca el a lovit un alt autoturism si avea alcoolemia mai mare decat cea prevazuta in regulament.
Intrebarea era daca cel pagubit beneficiaza de asigurarea RCA a celui care a condus sub influenta bauturilor alcoolice, iar nu daca asiguratorul RCA are drept de regres asupra persoanei vinovate de producerea accidentului (care a si condus sub influenta bauturilor alcoolice). Cel pagubit va beneficia de asigurarea RCA a celui vinovat indiferent de nivelul concentratiei de alcool in sange a celui vinovat. Cat priveste dreptul asiguratorului de a se indrepta cu regres impotriva celui ce a condus sub influenta bauturilor alcoolice, acesta depinde de concentratie de alcool in sange. Pana la o concentratie de 0.8 la mie (inclusiv)alcool pur in sange asiguratorul RCA nu are drept de regres. La o concentratie de peste 0.8 la mie alcool pur in sange asiguratorul RCA va recupera despagubirile acordate persoanei pagubite de la persoana vinovata de producerea accidentului, in conformitate cu art.58 din legea 136/1995.