avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recunoasterea diplomei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recunoasterea diplomei

Sunt angajata la stat pe un post care nu necesita studii superioare dar fiindca am terminat cursurile unei facultati anul trecut am rugat pe baza adeverintei sa imi fie trecut in cartea de munca finalizarea cursurilor, dar raspunsul primit a fost ca pana la eliberarea in original a diplomei de licenta nu se poate trece in cartea de munca si chiar si dupa avand in vedere ca postul pe care il ocup nu necesita studii superioare nu se stie daca va fi recunoscuta.
Intrebarea mea este chiar nu trebuie sa imi fie recunoscuta diploma pentru ca postul nu cere studii superioare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 27 August 2010
Buna ziua !
Indiferent de postul pe care sunteti angajata, angajatorul are obligatia de a trece in cartea de munca toate studiile si cursurile efectuate dupa angajare in baza solicitarii dumneavoastra si a actelor prezentate in original. In acest sens in cartea de munca exista un capitol special.
Va sfatuiesc sa va adresati cu o cerere in acest sens, conducerii institutiei angajatoare.
Cu stima !
In carnetul de munca nu se trece adeverinta, ci diploma de licenta ... recunoasterea unei diplome nu o face angajatorul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii in carnetul de munca mariusica1 mariusica1 In anul 2005 am terminat facultatea. M-am angajat in noiemb 2005.Am adus diploma de licenta dar in cartea de munca figureaza tot adeverinta. In anul 2009 am ... (vezi toată discuția)
E valabila la angajator adeverinta de absolvire? mirela_74 mirela_74 am si eu o neclaritate.....angajatorul meu nu vrea sa-mi ia in considerare studiile de master pe motiv ca am adeverinta de absolvire nu diploma de absolvire si ... (vezi toată discuția)
Inscriere facultate in cartea de munca iust79 iust79 Buna ziua! am terminat de curand a doua facultate (la o universitate de stat) si am mers la locul de munca cu adeverinta eliberata de la universitate ... (vezi toată discuția)