avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura cotizatii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura cotizatii

Buna ziua,
Lucrez la o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara ale caror venituri sunt asigurate din cotizatiile membrilor ( primarii); pana acum se hotara in AGA dimensiunea cotizatiilor si pe baza hotararii date in urma sedintei se facea plata de catre membrii.
Intrebarea era daca pentru aceasta cotizatie trebuie sa intocmesc si factura fiscala.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:53, 30 Noiembrie 2012
NU.
Incasarea unei cotizatii pt o ONG se face pe baza de chitanta.
Se poate atasa (o singura data) copia hotararii organului de conducere care a hixat cuantumul cotizatiei.
Nu este o vanzare-cumparare si nici o prestare de servicii pentru a se emite factura.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
legalmgm, utilizator
Pentru afirmatia dumneavoastra cu privire la incasarea cotizatiei pe baza de chitanta, imi puteti spune va rog ce act normativ legifereaza acest lucru. Va multumesc.
Ordinul 3512/2008

CHITANTA (Cod14-4-1)

1. Serveste ca:
- document justificativ pentru depunerea unei sume in numerar la casieria unitatii;
- document justificativ de inregistrare in registrul de casa si in contabilitate.
In conditiile in care sumele inscrise pe chitanta sunt aferente livrarilor de bunuri sau prestarilor de servicii scutite fara drept de deducere conform prevederilor legale (ex: art. 141 alin. (1) si (2) din Codul fiscal), formularul de chitanta este documentul justificativ care sta la baza inregistrarii veniturilor in contabilitate.
2. Se intocmeste in doua exemplare, pentru fiecare suma incasata, de catre casierul unitatii si se semneaza de acesta pentru primirea sumei.
3. Circula la depunator (exemplarul 1, cu stampila unitatii). Exemplarul 2 ramane in carnet, fiind folosit ca document de verificare a operatiunilor efectuate in registrul de casa.
4. Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil, dupa utilizarea completa a carnetului (exemplarul 2).
5. Continutul minimal al formularului:
- denumirea unitatii; codul de identificare fiscala; numarul de inregistrare la oficiul registrului comertului; sediul (localitatea, str., numar); judetul;
- denumirea, numarul si data (ziua, luna, anul) intocmirii formularului;
- numele si prenumele persoanei fizice care depune sume si ce reprezinta acestea sau, dupa caz, denumirea unitatii; codul de identificare fiscala; numarul de inregistrare la oficiul registrului comertului; sediul (localitatea, str., numar); judetul persoanei juridice;
- suma in cifre si litere;
- semnatura casierului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta anamariacelik anamariacelik cine ma poate lamuri ce act reglementeaza completarea pe chitanta pe langa firma de la care s-a primit suma ,adresa si codul unic de inregistrare precum si ... (vezi toată discuția)
Chitanta de incasare numerar - temei legal razvy_balan razvy_balan Chitanta de incasare numerar, care reprezinta incasarea unei facturi, trebuie sa cuprinda obligatoriu CUI si numarul de inregistrare la Registrul Comertului al ... (vezi toată discuția)
Regim chitante Bbianca Bbianca Buna ziua, Ma numesc Anca si as dori sa va intreb daca stampilarea chitatelor de incasare emise de o SC este obligatorie? Multumesc pentru raspuns dar ... (vezi toată discuția)