avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... minor angajat cu contract de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

minor angajat cu contract de munca pe perioada determinata

ma intereseaza daca un minor angajat cu contract de munca pe perioada determinata (2 luni,in vacanta)are dreptul la zile de concediu platite pe aceste doua luni.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:48, 27 August 2010
Da, are dreptul la CO si care se acorda proportional cu perioada lucrata ... potrivit CCMN, salariatii care au varsta sub 18 ani au dreptul, in fiecare an calendaristic, la un concediu platit de 24 de zile lucratoare.
Pentru doua luni lucrate are dreptul la 4 zile lucratoare de CO.
asa am spus si eu si mi s-a spus ca nu are baza de calcul de 3 luni
Indemnizaţia de concediul de odihnă nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenit pentru perioada respectivă prevăzut în CIM ... prin urmare, se poate lua ca baza de calcul salariul avut pe perioada lucrata.
poate angajatorul sa refuze plata celor 4 zile?
Nu are cum sa refuze, este un drept legal si poate fi castigat in instanta foarte usor.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)
Concediul de odihna retierika retierika Are dreptul un salariat angajat in luna iulie 2013,să beneficieze de concediu de odihnă , până în decembrie 2013 ? E adevărat că trebuie să ai 11 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna iban iban cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)