avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... minor angajat cu contract de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

minor angajat cu contract de munca pe perioada determinata

ma intereseaza daca un minor angajat cu contract de munca pe perioada determinata (2 luni,in vacanta)are dreptul la zile de concediu platite pe aceste doua luni.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:48, 27 August 2010
multumesc frumos!
bine dar din cate auzisem eu (recunosc ca nu am citit nimic despre asta) daca ai mai putin de 11 luni lucrate nu poti beneficia de concediu de odihna.
daca gresesc va rog sa ma corectati. eu am 7 angajati din care unul cu norma intreaga iar ceilalti 6 cu contract la 2 ore si i-am zis contabilului sa aiba grija cu planificarea concediului si mi-a zis ca fiind angajati de mai putin de 11 luni nu au dreptul la concediu de odihna.
mentionez ca acele contracte sunt pe durata nedeterminata.
1. Contabilul dvs. a ramas in urma cu legile. In vechea legislatie (inainte de 1990) era o prevedere care spunea asa ceva.
2. Codul muncii actual spune doar ca :
Art.140...
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)
Concediul de odihna retierika retierika Are dreptul un salariat angajat in luna iulie 2013,să beneficieze de concediu de odihnă , până în decembrie 2013 ? E adevărat că trebuie să ai 11 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna iban iban cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)