Buna seara,
Va rog sa-mi spune care este procentul ( pe zi) la calculul majorarilor de intarziere pt. plata contributiei la sanatate a unui PFA, pt. trim.I si II anl 2010?
Va multumesc!
Pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată, pentru sem I 2010, se datorează după acest termen dobânzi de intarziere de 0,1% pentru fiecare zi intarziere.
Dupa data de 1 iulie 2010 se calculeaza dobanzi de intarziere si penalitati de intarziere
Pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată, se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere.
a. Nivelul dobânzii de întârziere este de 0,05% pentru fiecare zi de întârziere
b. Penalităţi de întârziere
(1) Plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale se sancţionează cu o penalitate de întârziere datorată pentru neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale principale.
(2) Nivelul penalităţii de întârziere se stabileşte astfel:
a) dacă stingerea se realizează în primele 30 de zile de la scadenţă, nu se datorează şi nu se calculează penalităţi de întârziere pentru obligaţiile fiscale principale stinse;
b) dacă stingerea se realizează în următoarele 60 de zile, nivelul penalităţii de întârziere este de 5% din obligaţiile fiscale principale stinse;
c) după împlinirea termenului prevăzut la lit. b), nivelul penalităţii de întârziere este de 15% din obligaţiile fiscale principale rămase nestinse.
Penalitatea de întârziere nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pfa plati
cercetasa
pfa cu taxa semestriala fixa
daca nu am platit anul asta 2 rate si platesc la sf. anului tot patesc ceva in afara de penalitati?
executare silita cumva/ (vezi toată discuția)
Penalitati sanatate
adimicu
Buna ziua,
Imi puteti spune ce procent de penalitate se aplica pe zi, pentru neplata la timp a asigurarrlor de sanatate pe trim. I si II pe anul 2010?
Eu ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.