avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sechestru asigurator
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sechestru asigurator

Sunt implicata intr-un dosar penal care se afla in faza de urmarire penala,fiind vorba de o investitie la o scoala,eu fiind directorul scolii.Prin expertizarea lucrarilor de catre expertul desemnat de procuror s-a stabilit un prejudiciu de care sunt raspunzatoare si eu alaturi de constructor(am depus obiectii la expertiza dar nu s-au prezentat inca concluziile),cu toate acestea astazi m-a chemat politistul ce instrumenteaza cazul ,sa semnez procesul verbal de sechestru pe masina care o am in proprietate.Nu am semnat procesul verbal deoarece am fost foarte indignata de ceea ce era notat in acea Ordonanta emisa de procuror,precizand ca luni voi merge sa discut cu procurorul.Am dreptul legal sa nu fiu de acord cu sechestrarea masinii sau sa nu semnez procesul verbal?
Daca acest lucru de sechestru ,se face din oficiu,ce inseamna?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:16, 29 August 2010
Sechestrul asigurator este o institutie de care parchetul uzeaza atunci cand intr-o cauza penala exista un prejudiciu considerabil si exista suspiciuni ca cel presupus vinovat ar putea instarina bunurile sale pana la solutionarea cauzei.
Aceasta este si situatia in care dv. va aflati.
Procurorul, in general, dispune din oficiu sechestrul asigurator. De obicei vi se da bunul in custodie cu obligatia de a nu-l instraina si de a-l pastra pana la solutionarea cauzei.
Nu faceti decat sa va consumati timp refuzand semnarea procesului-verbal....
Insa, daca in final veti fi declarata nevinovata in proces, se vor ridica toate interdictiile prin hotarare judecatoreasca.
Aveti dreptul de a formula plangere impotriva masurii.
Este insa de preferat sa va angajati avocat pentru redactarea si sustinerea acesteia in fata instantei de judecata.
Daca sunteti vinovat si creati valuri este posibil sa va ingreunati situatia.
Daca sunteti nevinovat si va confirma si un avocat ca poate exista si aceasta ipoteza va puteti lupta cu statul...
Daca ati savarsit infractiunea si exista un prejudiciu cert si dovedit ( cat de cat) plangerea ar putea fi respinsa...
Daca nu ati savarsit infractiunea masura este abuziva...

avocat Claudiu Lascoschi
Sunt total nevinovata,nici nu mi-am pus vreo data problema ca o sa ajung intr-o astfel de situatie.Ca director de scoala ,am platit lucrarile executate pe baza situatiilor de lucrari prezentate de constructor.Nu inteleg de ce daca expertul prin expertiza a constatat acea diferenta de bani,suma nu este imputata constructorului ca el a luat banii,si-mi este imputata mie alaturi de constructor.Nu mi-am angajat avocat deoarece am crezut ca lucrurile se vor clarifica in concordanta cu realitatea,dar acum este imperios necesar sa-mi angajez avocat.Dati-mi o sugestie cum sa-mi gasesc un avocat deoarece nu cunosc,si nici nu am cunostinte care sa-mi recomande un avocat iar pe strada sunt la tot pasul firme de avocatura.
In primul rand trebuie sa stiti ca daca s-a procedat la sechestru organul de ancheta are ceva probe, suficiente care sa indice vinovatia.
Dupa parerea mea trebuie sa platiti un avocat care sa se intereseze cum se prezinta situatia in dosar pentru ca este neindicat din punctul meu de vedere sa platiti un avocat care sa va apere fara sa stie exact ce se intampla in raport si de ceea ce sustine acuzarea.Un onorariu cerut aiurea ar putea sa insemne bani platiti inutil intrucat doar in cunostiinta de cauza se poate fixa un onorariu.
Este recomandabil sa va angajati un avocat care sa aiba si ceva experienta in dreptul penal.Avocati sunt foarte multi dar nu toti se pricep la dreptul penal.
Cam 10 % au tangenta cu aceasta ramura de drept in mod efectiv...
Aceasta poate insemna ca din 20 de firme vazute de dvs. doar 2 sa aiba tangente cu dreptul penal.Si din 2 doar una sa va poata ajuta daca sunteti nevinovat...
Este mult mai greu sa aperi un nevinovat decat un vinovat...este munca mult mai multa...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 29 August 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen tinere sub sechestru asigurator zemike zemike Va rog sa ma lamuriti in urmatorul caz concret.Sunt urmarit intr-un dosar penal pt niste fapte cu care n-am nici o legatura (spalare de bani, contrafacerea si ... (vezi toată discuția)
Punere sub sechestru alinacap alinacap Buna ziua, Fratele meu a fost arestat anul trecut 6 luni pt infractiune informatica. Au pus sechestru pe masina, laptop, telefoane, etc. Problema sta in ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator blue_spirit blue_spirit Buna ziua, Daca demarezi o executare silita, aceasta va fi intrerupta in momentul in care se pune sechestru asigurator pe bunurile mobile si imobile a ... (vezi toată discuția)