avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... garantie pentru vicii ascunse- despagubire
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

garantie pentru vicii ascunse- despagubire

Buna ziua.
Cumpar materie prima de la un furnizor din UE.Prelucrez materia prima si produsul finit il livrez in tara unui client.Materia prima cumparata nu are dimensiunea standard,astfel incit prin utilizarea produsului,clientul isi deterioreaza utilajul la care produsul meu a fost montat.Clientuol repara utilajul si costul de reparatie mi-l refactureaza mie.
a)in contractul de vinzare cumparare incheiat intre mine si client ,dar si pe factura emisa este specificat faptul ca orice problema calitativa trebuie anuntata "in scris" in maxim 5 zile.Clientul nu respecta termenul de 5 zile anuntandu-ma prima data telefonic dupa expirarea celor 5 zile si in scris dupa mai mult de 10 zile.
b)atit in contractul de vanzare cumparare cit si in contractul cadrul al clientului (semnat de ambele parti) este mentionat faptul ca receptia calitativa se face la sediul clientului si eventualele probleme de calitate aduc obligativitatea mea de a inlocui produsul.
c)am sesizat furnizorul nostru de problema aparuta,dar acesta invoca "conditiile generale de livrare ale sale,publicate si pe internet " prin care poate sa-mi inlocuiasca materialele dar nu si sa ma despagubeasca.
d)am raspuns clientului invocind articolele din contracte referitoare la inlocuirea pieselor si faptul ca nu am fost instiintati in timpul convenit.
e)primesc raspuns prin care mi se invoca doua articole din contract si anume unul :"Vanzatorul garanteaza ca marfurile care fac obiectul prezentului contract sunt in concordanta cu standardele de calitate in vigoare" si celalalt "Vanzatorul garanteaza, de asemenea, contra evictiunii si a viciilor ascunse ale marfurilor.” drept pentru care solicita in continuare despagubirea.
-acest defect aparut la materia prima nu ne era cunoscut noua.
Este corecta incadrarea si totodata justificata despagubirea ceruta in acesta situatie.Sintem obligati la aceasta despagubire ?

Alte discuții în legătură

Retur marfa furnizor pentru nereguli radulucian 22 radulucian 22 Buna seara colegi! Voiam sa va cer sfatul intr-un caz referitor la comert. Am pimit de la un furnizor marfuri anul acesta la inceput. Din pacate marfa a ... (vezi toată discuția)
Model contract de vanzare cumparare intre doua societati comerciale CameliaMunteanu CameliaMunteanu Buna ziua, Va rog,se poate sa ma ajutati cu un model de contract de vanzare cumpare,intre doua societati comerciale? Va multumesc, O zi frumoasa (vezi toată discuția)
Factura din nir-uri diferite MONA-LISA MONA-LISA Buna ziua Am achizitionat de la doi furnizori diferiti (din UE) bunuri (un utilaj si un transformator). Ele vor fi asamblate si vor fi vandute impreuna ca o ... (vezi toată discuția)