avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conditiile rezilierii contractului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conditiile rezilierii contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

In urma cu 10 ani socrii mei ne-au facut acte pe apartament:vanzare-cumparare cu cluza de intretinere.Sotul mai are 3 surori.Se poate desface acest contract si in ce conditii?[#-oB-)
Vrem sa-l vindem pentru a cumpara o casa.E nevoie si de semnatura lor sau numai dupa decesul ambilor putem vinde apartamentul?
Ultima modificare: Duminică, 29 August 2010
dorinastroia, utilizator
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 13:27, 29 August 2010
Doar de socrii,daca mai traiesc,pentru nerespectarea clauzei de intretinere.Vor actiona in judecata pe sot,cerand instantei rezilierea contractului de vanzare cumparare,pentru nerespectarea clauzei de intretinere .

andymaurul
Nu este nevoie de semnatura lor, insa poate si-au rezervat dreptul de uzufruct viager.(cititi contractul)In acest caz puteti instraina numai daca ei renunta la dreptul de uzufruct.
In contract este stipulat faptul ca numai dupa decesul ambilor intram ,de fapt,in posesia proprietatii.Tulbure si ambiguu!.
Sunteti copropietar.

andymaurul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotract v-c cu uz viager szabo doinita doina szabo doinita doina o persoana transmite dreptul de proprietate pentru un imobil catre alta persoana cu drept de uzufruct viager acum persoana care a cumparat poate vinde imobilul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager și obligația de întreținere Ioan73 Ioan73 Bună seara, în luna august 2011 am încheiat un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager și clauza de întreținere între mine împreună cu ... (vezi toată discuția)