avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere datorie

Buna ziua,in anul 2005 an contractat un credit de nevoi personale fara giranti si fara alte garantii.Am platit pana in septembrie 2006,dupa care nu am mai reusit sa achit ratele.In ianuarie 2007 au inceput sa ma contacteze recuperatorii atat telefonic cat si primind scrisori.Pe parcursul anului 2007 am mai efectuat 3 plati in contul bancii,iar in2008-iunie am efectuat o plata in contul recuperatorilor,dupa care liniste totala pana in ziua de astazi.Cand se va prescrie datoria mea ?in 2010 sau 2011 ?Mai figurez cumva la biroul de credite? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:04, 30 August 2010
Datoria se va prescrie in termen de 3 ani de la data efectuarii ultimei plati, in cazul in care nici creditorul nu a formulat o actiune privind incuviintarea datoriei.
Da, asa este.
Figurati cu datorii si sunteti considerat rau platnic.
Cursul prescriptiei se intrerupe prin acte de executare care confirma existenta creantei, respectiv, a datoriei.Astfel, de la data ultimei plati curge un nou termen de porescriptie de 3 ani.
in iunie 2011 ar trebui sa se prescrie, dar nu va bazati ca or sa lase sa se precrie.ca acum e liniste, nu e neaparat un semn bun
Prescrierea intervine la 3 ani de la data ultimei plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie la banca Dorel dorel Dorel dorel Am facut un inprumut in anul 2007 iar in anul 2008 am facut la aceeasi banca o refinantare.in perioada 2007-2008 am platit toate ratele dar imediat in perioada ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)
Am dreptul de a solicita un exemplar dintr-un contract de vanzare creante? melkoci melkoci La data de 2009.06.03.am contractat un credit la de un IFN.pe un termen de 1 an.(52 saptamani).Ultima plata efectuata de catre mine a fost in luna februarie ... (vezi toată discuția)