avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Intrebare despre cod caen
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Intrebare despre cod caen

Am intentia de a dechide o firma dar vroiam sa stiu de la inceput daca acest cod caen se poate modifica pe parcurs si in ce conditii si ce costuri implica asta..

Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 22:53, 29 August 2010
In actul constitutiv al societatii veti prevedea obligatoriu activitatile pe care doriti sa le desfasurati pe firma, la capitolul"obiect de activitate". Veti avea un obiect principal de activitate, adica activitatea principala pe care o veti desfasura si la "obiectul secundar" alte activitati pe care credeti ca le veti desfasura in functie de oportunitatile pe care le veti intalni sau abilitatile profesionale pe care le aveti.Activitatile sunt codificate in codul CAEN
Pe parcursul activitatii firmei puteti modifica atat obiectul de activitate principal cat si cel secundar, fie prin adaugarea unor activitati fie prin radierea celor pe care le aveti deja .
Modificarea obiectului de activitate se face prin decizia asociatului unic sau Hot AGA, cand sunt mai multi asociati.
In baza declaratiei pe proprie raspundere model 2, obtineti autorizarea pentru activitatile( din actul constitutiv) pe care doriti sa le desfasurati efectiv.
Daca schimbati obiectul principal de activitate, veti schimba si certificatul de inmatriculare.
Costurile sunt diferite si s-ar putea situa intre 300-600 roni, numai modificarea exclusiv costurile de redactare a actelor si de reprezentare la ORC, cu exceptia cazului cand ti-ai angajat un consilier juridic chiar si cu timp partial
Bafta!
Ultima modificare: Duminică, 29 August 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Multumesc mult...

Am auzit pe cineva mai demult ca avea toate sau oricum majoritatea obiectelor de activitate din cod si cum nu stiam mai nimic nu am dat importanta,si daca ma mintea si daca nu oricum nu puteam sa intru intr-o contradictie..

Acum ca am ajuns sa ma intereseze sunt multumit ca am unde sa ma informez raid....multumesc inca o data
Sigur , poti sa-ti pui in actul constitutiv toate codurile permise sau pentru care nu este necesar sa obtii autorizari speciale.
Te autorizezi initial pe declaratie pe proprie raspundere la cateva, ca sa nu ai costuri mari.
Ulterior, in timp, soliciti autorizarea si pentru altele. Nu ar mai fi necesara o decizie sau hot AGA de modificare a actului constitutiv si prin urmare costurile vor fi mai mici.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare obiect de activitate punct de lucru BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Imi poate spune cineva de ce documente am nevoie pentru a autoriza la onrc un cod caen pentru un punct de lucru al unei societati? precizez ca ... (vezi toată discuția)
Adaugarea unui nou cod caen Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Vreau sa adaug un obiect secundar de activitate( caen 8690) dar nu stiu ce trebuie sa depun la ONRC? Mentionez ca am deja un [b]Act ... (vezi toată discuția)
Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)