Cum trebuie sa procedeze sotia in cazul in care, doreste sa solicite divort sotului, pe cale amiabila, aceasta aflandu-se cu contract de munca in strainatate, iar sotul in tara?
Cuplul este casatorit de 5 ani, nu are copii. Au locuit in apartamentul parintilor sotului. Sotia nu are nici o pretentie materiala de la sot.
Prin lege, poate avea sotul alte pretentii, avand in vedere situatia data?
Neavand copii, sotia poate imputernici o persoana (de preferat avocat) pentru a o reprezenta in procesul de divort. Procura trebuie sa fie speciala, motiv pentru care va rog sa luati legatura cu domnul/doamna avocat care va reprezenta sotia in procesul de divort.
Imputernicirea trebuie sa fie autentica (notariala) si apostilata. De aceea, va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat pentru a o redacta. Dupa aceea, trebuie tradusa in limba oficiala a statului in care se va face imputernicirea (daca este o limba pentru care nu gasiti traducatori, o puteti traduce in engleza si, dupa aceea, se va traduce in limba pe care o cunoaste notarul strain).
In legatura cu pretentiile, sotul poate solicita (in cazul in care au dobandit bunuri comune sau au contractat obligatii comune) dizolvarea patrimoniului comun.
Un salut cordial,
Sotia poate imputernici o alta persoana sa o reprezinte in procesul de divort.
Procupar se poate face asa cum a mentionat colegul, adica la un notar public din tara respectiva apoi tradusa si apostilata, sau se poate face la ambasada sau consulatul roman din acea tara (cred ca e mai simplu asa)...
Daca sotul este de acord cu divortul se poate prin acordul partilor.
Daca sotul nu se prezinta la depunerea actiunii de divort si / sau nici la judecata nu se va putea desface casatoria prin acordul partilor.
In acest caz veti avea nevoie de unul sau doi martori ( daca sotul nu se prezinta)
Divort la notar
ramonasava
buna. sunt casatorita si vrem sa divortam la notar la comun deacord problema e ca eu nu sunt in tara.din cate am inteles el nu poate sa depuna actele de divort ... (vezi toată discuția)