avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la notar

buna. sunt casatorita si vrem sa divortam la notar la comun deacord problema e ca eu nu sunt in tara.din cate am inteles el nu poate sa depuna actele de divort fara mine numai cu un mandatar imputernicit cu procura autentica. acest mandatar as putea eu sal fac in tara unde sunt si sal trimit la el ca sa poata depuna actele fara mine? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ramonasava , utilizator 19:56, 30 Mai 2013
Puteti imputernici pe cineva sa depuna actel, dar peste o luna cand veti fi programati , veti putea veni ?
da atunci pot sa merg in tara sa fiu prezenta la semnatul actului doar acum la depunere nu pot sa merg.si mandatul acela pot sal fac in tara unde sunt acum si sal trimit in tara la mine?
Da, la notar sau si mai bine la ambasada sau consulat.
Daca veti merge la notar, va trebui apoi tradusa si apostilata. Pentru continut, ar fi bine ca sotul sa apeleze la notarul unde va depune actele, nu sa faceti procura si sa va zica apoi notarul la noi ca nu va e de folos.
sotul a apelat la notarul unde depune actele si i sa spus sa imputernicesc eu pe cineva si dupa sa trimit actul si atunci se pot depune actele.eu pot sa fac aceasta imputernicire deaici?
Doamna, imputernicirea o faceti dvs in tara in care sunteti, dar ca sa stiti ce sa ii ziceti notarului de acolo unde sunteti, am zis sa mearga sotul la notarul unde veti divorta si sa-i scrie pe un petic de hartie ce trebuie sa scrieti exact in procura pt ca notarul unde va duceti dvs, nu stie ce ii trebuie sotului in Romania.
Daca v-ati putea duce la ambasada sau consulat, stiu si ce sa scrie, scapati si de traducere si de apostila.

Alte discuții în legătură

Obtinerea unei apostile pt. certificatul de casatorie (am rezidenta in strainatate) dan_daniel dan_daniel Trebuie sa obtin o apostila dupa certificatul de casatorie, locuiesc in strainatate si se pare ca Ambasada nu ofera astfel de servicii si oricum probabil ar ... (vezi toată discuția)
Înscrierea certificatului de naștere italian copil născut în italia adrys36 adrys36 Eu și soția avem 2 fetițe una deja cu documente românești iar cea mica de 17 luni născută în italia am dorii sa îi facem acte românești eventual ... (vezi toată discuția)
Schimbarea certificatului de nastere GYMMY GYMMY buna ziua cum putem sa scimbam certificatul de nastere daca nu santem in romania mai precis locuim in spania si ce trebuie sa facem (vezi toată discuția)