avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua. de 4 ani sunt in Anglia si am divortat de sotul meu in aceasta tara el fiind in Romania.divortul s-a pronuntat anul trecut in octombrie si este recunoscut si in tara.acum facem partajul.va rog sa-mi spuneti daca se impart si veniturile noastre din timpul casniciei chiar daca eu nu am lucrat in tara?i-am trimis bani doar sa plateasca rata si restul mi-au ramas mie,sunt bani comuni pana la data pronuntarii divortului?in tara am locuit la mama mea si acolo sotul meu a investit in acea casa,se pune si asta la partaj?
Cel mai recent răspuns: Av. Marian Bîrlădeanu , Avocat 17:14, 30 August 2010
Toate bunurile dobandite de oricare din soti pe durata casatoriei sunt bunuri comune de la data dobandirii lor iar calitatea de bun comun nu trebuie dovedita fiind suficient sa se dovedeasca data dobandirii bunului si ca aceasta data se situeaza in perioada casatoriei.
- veniturile dumneavoastra nu sunt bani comuni
- fiind vorba despre casa mamei d-voastra nu intra in discutie la partaj insa fostul sot ar putea sa o cheme in judecata pe mama d-voastra pentru a fi despagubit.
Exista o prezumtie in ceea ce priveste bunurile obtinute in timpul casatoriei si anuma faptul ca sunt bunuri comune, inclusiv veniturile din salarii; in schimb cota de contributie desi si aceasta se prezuma a fi de 50-50 %, se poate demonstra ca una dintre parti a avut o contributie mai mare la obtinerea bunurilor comune si sa obtina astfel o cota mai mare; in ceea ce priveste salariul d-voastra, cine are interes trebuie sa si probeze existenta unei sume de bani.
Casa mamei nu este bunul d-voastra comun si nici bunul d-voastra propriu , sotul poate avea numai un drept de creanta la valoarea imbunatatirilor efectuate la imobilul mamei, drept pe care si-l poate valorifica pe cale separata si nu pe calea partajului dintre d-voastra si el.
avocat Cristina Popescu
sotul meu a cerut la partaj 25000 de dolari din veniturile mele din timpul casniciei.credeti ca are dreptate?
Sa dovedeasca ca mai si exista acea suma de bani si ca nu a fost cheltuia in timpul casatoriei.
avocat Cristina Popescu
mai am o intrebare.o prietene e divortata si tatal copilului nu plateste pensie alimentara,e inchis pt inselaciune iar mama vrea sa schimbe numele copilului.in ce consta procedura e un proces lung?mentionez ca in hotararea de divort tatal nu a cerut drept de vizita.copilul are 9 ani

Alte discuții în legătură

Toate bunurile sunt pe numele sotului Toate bunurile familiei (case, terenuri, masina) sunt numai pe numele tatalui. 1) Poate vinde el vreuna dintre case fara sa ceara consimtamantul mamei ... (vezi toată discuția)
Drept la partaj roxanamihaela22101978 roxanamihaela22101978 buna ziua. revin cu lamuriri in privinta partajului parintilor mei casatoriti in 1978 divortati in 2006. ideea este urmatoarea. apartamentul in cauza este ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului infiat ELYBOGO ELYBOGO Buna ziua, La varsta de 5 ani am fost infiata ,mentionez ca infierea a fost efectuata in conditiile legii si am preluat numele de familie ale celor care ... (vezi toată discuția)