avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua. de 4 ani sunt in Anglia si am divortat de sotul meu in aceasta tara el fiind in Romania.divortul s-a pronuntat anul trecut in octombrie si este recunoscut si in tara.acum facem partajul.va rog sa-mi spuneti daca se impart si veniturile noastre din timpul casniciei chiar daca eu nu am lucrat in tara?i-am trimis bani doar sa plateasca rata si restul mi-au ramas mie,sunt bani comuni pana la data pronuntarii divortului?in tara am locuit la mama mea si acolo sotul meu a investit in acea casa,se pune si asta la partaj?
Cel mai recent răspuns: Av. Marian Bîrlădeanu , Avocat 17:14, 30 August 2010
Prietena dvs. poate solicita schimbarea numelui copilului pe cale administrativa.
Conform OG nr. 41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice, aprobata prin Legea nr. 323/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, este considerata justificata cererea de schimbarea a numelui pe cale administrativa cand parintii au divorţat iar copiii încredintati spre crestere şi educare unuia dintre parinti, care a revenit la numele de familie avut anterior casatoriei(daca este si cazul prietenei dvs.), solicita sa poarte numele de familie al acestuia.
Cererea va trebui intocmita de prietena dvs. pentru copilul sau minor dar sa stiti ca este nevoie de acordul fostului sau sot dat in forma autentica.
Acordul nu este necesar în cazul în care celalalt parinte este pus sub interdictie ori este declarat dispărut pe cale judecatoreasca sau decazut din drepturile parintesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toate bunurile sunt pe numele sotului Toate bunurile familiei (case, terenuri, masina) sunt numai pe numele tatalui. 1) Poate vinde el vreuna dintre case fara sa ceara consimtamantul mamei ... (vezi toată discuția)
Drept la partaj roxanamihaela22101978 roxanamihaela22101978 buna ziua. revin cu lamuriri in privinta partajului parintilor mei casatoriti in 1978 divortati in 2006. ideea este urmatoarea. apartamentul in cauza este ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului infiat ELYBOGO ELYBOGO Buna ziua, La varsta de 5 ani am fost infiata ,mentionez ca infierea a fost efectuata in conditiile legii si am preluat numele de familie ale celor care ... (vezi toată discuția)