avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract comodat reziliat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract comodat reziliat

Hello
Am o societ comerciala, 2 asociati, eu st si administrator.
Ce se intampla in momentul in care contractul de comodat (unde este si sediul social al firmei) este reziliat de comodant ? Societatea mai poate functiona/exista dpdv legal?
Sa zicem ca admin nu gaseste alt sediu ..?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 12:26, 30 August 2010
Rezilierea nu poate fi facuta decat prin hotarare judecatoreasca, iar in cazul in care exista o astfel de hotarare, RC va cere in instanta doizolvarea societatii. Este drept ca dureaza avand foarte multe dizolvari "la rand". La termen, in instanta, se poate face dovada ca societatea are sediu, eventual un alt contract de comodat. Riscul este insa ca RC sa anunte banca si sa blocheze conturile.
Puteti sa stabiliti sediul la cabinetul unui avocat pentru o perioada de timp pana cand va gasiti un alt spatiu pentru sediu. Daca nu, in conformitate cu art. 237, alin. 1 lit. c din Legea societatilor comerciale, va expuneti la dizolvarea societatii: 1 La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
c) societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este sanctiunea pentru sediu expirat Albert Kurtyan Albert Kurtyan Care este sanctiunea pentru ca mi-a expirat contractul de inchiriere la un sediu de societate si nu l-am prelungit?:O (vezi toată discuția)
Anulare contract comodat lucyal lucyal Ma numesc lucica sunt din husi - vaslui. Acum 2 ani am dat una din camerele mele cu drept de folosinta ca sediu pentru o firma, COMODAT , gratis fara plata ... (vezi toată discuția)
Sediu expirat manuelle manuelle Buna ziua. Am deschis o actiune in instanta impotriva unui debitor al meu si la primul termen am aflat ca are sediul expirat si instanta a stabilit un alt ... (vezi toată discuția)