avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice ANRMAP vs Ministerul economiei
Discuție deschisă în Achiziţii publice

ANRMAP vs Ministerul economiei

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema privin achizitiile publice.

Societatea in speta : societate cu capital integral de stat

In 2006 dupa intrarea in vigoare a OUG 34/2006, am primit de la ANRAMP, in urma solicitarii facute de mine, o adresa prin care ma instiinteaza ca societatea nu este autoritate contractanta si ca nu trebuie sa respectam OUG 34.
Imediat am facut o adresa si la Ministerul economiei. Rapunsul lor a fost ca trebuie sa respect ordinul 612/2006 emis de dl Seres.

Intrebarea mea: Eu cu cine votez?

Multumesc

Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
ContSters105013, utilizator
Cu ordinul domnului Seres...pentru ca altfel la un eventual control de audit, o bagati pe maneca..si in aceeasi situatie mai sunt si alte societati de stat.. si CNSC a decis ca au calitatea de autoritate contractanta..asa ca.. de ce la dvs ar fi altfel? doar ea va solutioneaza eventualele contestatii la procedura de achizitie prin licitatie publica, nu ANRMAP ul
CNSCul mi-a dat dreptate si anume nu sunt autoritate contractanta.
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

Art.8 din Ordonanta nr.34/2006(Republicata-2010):
Art. 8 - Este autoritate contractantă în sensul prezentei ordonanţe de urgenţă: a) oricare organism al statului - autoritate publică sau instituţie publică - care acţionează la nivel central ori la nivel regional sau local; b) oricare organism, altul decât unul dintre cele prevăzute la lit. a), cu personalitate juridică, care a fost înfiinţat pentru a satisface nevoi de interes general fără caracter comercial sau industrial şi care se află cel puţin în una dintre următoarele situaţii: - este finanţat, în majoritate, de către o autoritate contractantă, astfel cum este definită la lit. a), sau de către un alt organism de drept public; - se află în subordinea sau este supusă controlului unei autorităţi contractante, astfel cum este definită la lit. a), sau unui alt organism de drept public; - în componenţa consiliului de administraţie/organului de conducere sau de supervizare mai mult de jumătate din numărul membrilor acestuia sunt numiţi de către o autoritate contractantă, astfel cum este definită la lit. a), sau de către un alt organism de drept public; c) oricare asociere formată de una sau mai multe autorităţi contractante dintre cele prevăzute la lit. a) sau b); d) oricare întreprindere publică ce desfăşoară una sau mai multe dintre activităţile prevăzute la cap. VIII secţiunea 1, atunci când aceasta atribuie contracte de achiziţie publică sau încheie acorduri-cadru destinate efectuării respectivelor activităţi; e) oricare subiect de drept, altul decât cele prevăzute la lit. a) - d), care desfăşoară una sau mai multe dintre activităţile prevăzute la cap. VIII secţiunea 1, în baza unui drept special sau exclusiv, astfel cum este acesta definit la art. 3 lit. k), acordat de o autoritate competentă, atunci când acesta atribuie contracte de achiziţie publică sau încheie acorduri-cadru destinate
:closedtopic:

HG 857/2002 :
(3) Societatile comerciale prevazute la alin. (1), filiale ale S.C. ... - S.A., sunt persoane juridice romane care se organizeaza si functioneaza in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare si cu statutele proprii.
Art. 2. - S.C. ... - S.A. participa la capitalul social al societatilor comerciale infiintate potrivit art. 1, in calitate de actionar unic, actiunile detinute la acestea constituind proprietatea sa.
Art. 3. -
(1) Societatile comerciale infiintate potrivit art. 1 au ca obiect principal de activitate asigurarea de servicii de reparatii si alte activitati de prestari de servicii prin efectuarea de acte de comert, in conditiile prevazute de lege.
(2) Societatile comerciale infiintate potrivit art. 1 pot desfasura complementar si alte activitati conexe pentru sustinerea obiectului principal de activitate, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu statutele proprii.
(3) Relatiile comerciale dintre S.C. ... - S.A. si societatile comerciale infiintate potrivit art. 1 se vor derula numai pe baze contractuale, in conditiile legii, prin contracte incheiate intre S.C. ... - S.A. si fiecare dintre cele 8 noi filiale.

Deci?
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Azi am primit adresa semnata de D-na Traila si-mi confirma asteptarile: Nu suntem AC in sensul art.8 din OUG 34.
:love1:
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.a. - calitate de autoritate contractanta ? julien_slbz julien_slbz O societate comerciala , S.A. , cu capital integral de stat ( al unui judet ), are calitatea de autoritate contractanta desi nu se regaseste in art. 8 din OUG ... (vezi toată discuția)
Organizare licitatie de catre o societate comerciala Lizzette Lizzette Buna ziua, Va rog, as dori sa stiu daca o societate comerciala cu capital privat poate organiza o licitatie. Respectiva licitatie se organizeaza in cadrul ... (vezi toată discuția)
Dividendele societatii comerciale inființată de o asociație (ong) BaraganMarius BaraganMarius Bună ziua. Se dă următoarea speță. O institutie publica (Consiliu judetean sau Consiliu local/primarie) alături de 2 privați (S.A. și un S.R.L.) ... (vezi toată discuția)