avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public - arhivar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public - arhivar

Buna ziua.
unt functionar public - referent, in cadrul unei institutii publice , compartimentul contabilitate si azi am primit decizie de numire si responsabil cu probleme de arhiva institutiei ( in urma disponibilizarii persoanei care era arhivar ) , deci stabilindu-mi si aceste sarcini iar salariul se mentine cel de referent. Intrebare : pot sa indeplinesc pe langa sarcinile de referent contabilitate si sarcinile de responsabil de arhiva pe acelasi salariu, eu neavand cunostinte de arhiva si daca pot contesta acest lucru.
Este corect si normal ca in urma disponibilizarii, toate sarcinile acestei persoane sa-mi fie atribuite numai mie ( deci fac munca pentru 2 persoane ) ?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 19:36, 31 August 2010
daca sunteti nemultumit de decizie, atacati-o la instanta de contencios. daca insa institutia publica, este cu activitate relativ restransa, nu cred ca aveti sanse, intrucat, nici volumul de munca la arhiva, nu implica 8 ore/zi, 40 ore/saptamana, iar, conf. art. 45 alin. (1) din legea nr. 188/1999, functionarii publici raspund de indeplinirea atributiilor ce le revin din functia publica, precum si a atributiilor ce le sunt delegate. :)
Mai nou pt.functia de arhivar trebuie sa fiti trimisa la curs de perfectionare intrucat arhivarea documentelor se va face in sistem informational.Si trebuie sa primiti un spor de arhiva.Interesati-va.
spor de arhiva? in baza carui act normativ? :)
In baza regulamentului pentru sporul de 15% pentru conditii vatamatoare sau periculoase, aprobat de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul muncii... - Legea 330/2009, Anexa III
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Kyandra, moderator
hehe, pana la regulament, si avizele aferente, e multa paine de mancat, si assa poate sa ia toata lumea, pentru ca e lucru stiut ca pe functionarii publici ii pandesc la tot pasul diferite pericole :P.... io intrebam daca este vreun act normativ care prevede expres sporul de arhiva. :)

Alte discuții în legătură

Indemnizatie responsabil arhiva bjn bjn Buna seara, Sunt functionar public , ocup functia de agent agricol iar in data de 20.05.2013 am fost desemnat prin dispozitie de primar si responsabil cu ... (vezi toată discuția)
Spor salarial pentru responsabilul cu arhiva grig1968 grig1968 Sunt incadrat ca inspector de specialitate in administratia publica locala si indeplinesc prin cumul de functii si functia de responsabil cu arhiva.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea arhivarii documentelor mihaelag2009 mihaelag2009 Buna. Lucrez de un an intr-o institutie publica in departamentul financiar-contabil. Documentele acestui departament nu au fost arhivate corespunzator de cand ... (vezi toată discuția)