avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa

buna ziua este vorba despre casa bunicii mele care are 2 copii, tatal meu care este decedat de 13 ani si sora lui (care inca traieste).casa respectiva este pe numele bunicii mele si bunicului meu(decedat de 25 ani).as dorii sa stiu daca se poate face transcriirea de pe bunicul meu care este decedat pe bunica mea care inca traieste fara semnatura mea eu fiind singura urmasa a tatalui meu.eu nu doresc sa semnez aceasta transcriere ptr bunica mea doreste sa vanda aceasta casa iar eu sa primesc doar un sfert din acesta casa (sfert primit din partea bunicului meu ) iar din partea ei nimic.ma poate obliga prin instanta sa semnez acest act de transcriere a casei respective

va multumesc

Cel mai recent răspuns: amalia brezan , utilizator 15:36, 30 August 2010
Dupa bunicuk dvs s a deschis succesiunea?
nu
nu s-a descis succesiunea
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunicul dvs. Dvs aveti dreptul la mostenire, pt ca veniti la ea in locul tatalui dvs. Bunica dvs nu poate face actele de transcriere pt ca este un bun comun (este dobandit in timpul casatoriei) , intai trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunicul, stabilit mostenitorii si cotele parti din mostenire ale fiecaruia.
Bunica d-voastra are posibilitatea sa dezbata succesiunea dupa bunicul d-voastra; la mostenire vor veni , pe partea de 1/2 a bunicului, urmatorii :
- bunica cu 1/4
- sora tatalui d-voastra si d-voastra cu 3/4 impreuna
Daca nu se prezinta toti mostenitorii la notar, atunci oricare dintre mostenitori are dreptul sa solicite in instanta stabilirea cotelor, constatarea masei bunurilor defunctului si iesirea din indiviziune asupra acestora.
avocat Cristina Popescu

Alte discuții în legătură

Mosteniri Invasion Invasion salutare am si eu o problema casa in care stau este pe numele bunicului meu adica tata lu tata , tatal meu a decedat acum 2 ani si ei acuma vor sa ma dea afara ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire polo polo deci suntem 3 frati...tatal meu a decedat...avem o casa si locuim impreuna cu mama noastra.actele sunt p numele bunicului meu{tatal tatalui meu}.tatal meu mai ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune marian_porojan marian_porojan salut am si eu o problema care nu stiu cum sa o rezolv , mai pe scurt ce trebuie sa fac sa intru in posesia unei case in care a locuit bunicul meu care a ... (vezi toată discuția)