avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale se mai plateste impozit pe teren cand proprietarul are ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

se mai plateste impozit pe teren cand proprietarul are peste 70 ani?

Am o intrebare...Pentru un teren de proximativ 3 hectare...dat in arenda...se mai plateste impozit pe teren cand proprietarul are 76 de ani? Nu ma refer la impozitul pe venit...
Personal auzisem ca persoanele peste 60 de ani sunt scutite de aceasta taxa.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:01, 30 Octombrie 2007
In Codul fiscal sunt prevazute scutiri si facilitati pentru persoanele fizice la plata impozitului pe cladiri, impozitului pe teren, taxei asupra mijloacelor de transport, taxei pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor, precum si a altor taxe precizate in cod in capitolul XI, TITLUL VIII Impozite si taxe locale. Din analiza art.38 nu rezulta ca persoanele fizice care au varsta peste 60 de ani nu mai platesc acest impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduvele de veterani de razboi si taxele suporteru suporteru Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti si mie paragraful de lege care stipuleaza daca vaduvele de veteran de razboi sunt scutite sau nu de plata taxelor penbtru ca ... (vezi toată discuția)
Impozitele si pensionarii un roman un roman pensionarii invaliditate gradul II sant scutiti de plata impozitelor pe casa si teren ? si daca da va rog sa-mi spuneti si mie despre ce act normativ este ... (vezi toată discuția)
Impozit automobil cameleon cameleon Buna seara!Exista vreo modalitate prin care as putea evita plata anuala a impozitului pe un automobil cu capacitate cilindrica mare?Cum as putea fi scutit?Nu ... (vezi toată discuția)