avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand ma pot pensiona?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand ma pot pensiona?

Lucrez din 17.07.1974 , cu un an somaj ,iar din 17.07.1974 pana in 31.12.1990 am lucrat in grupa a doua de munca .Sunt nascuta in anul 1957 luna septembrie.
va rog sa-mi spuneti cand ma pot pensiona.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:00, 3 Ianuarie 2011
1. Conform Legii 19/2000 puteti beneficia de:
- pensie anticipata incepand cu septembrie 2012, respectiv la implinirea varstei de 55 ani;
- pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate desfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu martie 2014, respectiv la implinirea varstei de 56 ani si 6 luni.

2. De la 01.01.2011 se pare ca va intra in vigoare o noua lege a pensiilor, aflata acum in dezbatere la Parlament.
3. Reveniti in toamna, cand apara noua lege in M.O. sa vedem ce noutati aduce.
Va multumesc pentru raspuns!
Cand ma voi putea pensiona in conformitate cu noua lege?
Asteptati, va rog, publicarea legii in Monitorul Oficial. Si noi asteptam. :)
Avand in vedere ca noua lege a aparut as dori sa stiu cand ma voi putea pensiona in conformitate cu aceasta.

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? valy_c valy_c Lucrez din 17.07.1974 , cu un an somaj ,iar din 17.07.1974 pana in 31.12.1990 am lucrat in grupa a doua de munca .Sunt nascuta in anul 1957 luna septembrie. ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie varsta de pensie anticipata, pentru o femeie nascuta in 26 mai i957 ce are o vechime de 35 ani si 8 luni din care 10 lucrat in grupa a II (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala mara_m mara_m Am cateva nelamuriri legate de pensia anticipata. Sunt nascuta in 07.02.1957 si lucrez din iulie 1976 pana in prezent si in continuare.La anul fac varsta ... (vezi toată discuția)