avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada acordare somaj

pe ce perioada se acorda ajutor de somaj -indemnizatie la o vechime in munca de 15 ani?
Daca ma angajez dupa 2 ani si lucrez 12 luni mai am dreptul la un alt ajutor de somaj?
Cel mai recent răspuns: lavinia ruth , utilizator 08:10, 1 Septembrie 2010
1. Din Legea 76/2002:
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

2. Beneficiati de indemnizatie de somaj ori de cate ori indepliniti conditiile legale:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni premergatoare datei de depunere a dosarului la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni lucrate (si cotizate la somaj). Aceste 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ManeaMonica ManeaMonica Buna ziua! As dori sa stiu daca se beneficiaza de somaj si cate luni , in conditiile in care in ultimile 12 luni angajatul a avut o intrerupere de 3 zile , si ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj Alex880302 Alex880302 Buna ziua, Stiti cumva daca in urma expirarii contractului de munca pe durata determinata, pot beneficia de somaj? Mentionez ca am 12 luni cotizate la fondul ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj Ioana-M Ioana-M Buna seara ! Am incetat lucrul la o firma pe data de 11 aprilie (am fost nevoita sa demisionez, datorita stresului foarte mare din cadrul firmei respective). ... (vezi toată discuția)