avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari auto

Buna ziua,

Am si eu o problema cu un accident in lant pe A2,am fost prin la mijloc ,am masina avariata si in fata si in spate,dupa constatarea politiei concluzia a fos ca primul care a lovit sa dea asigurearea celorlati sa isi poata repatra masinile.Problema este la asigurare am deschis dosarul pe 26.07.10 (asigurarea esti la Carpatica),si nu este incheiat nici in ziua de azi,cum procedez pentru a putea da curs dosarului ala.Daca ma puteti ajuta,va-si fi foarte recunoscator pentru o solutie.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:18, 31 August 2010
Deschiderea dosarului nu spune prea multe.Procedura de urmat este:
1.Avizare dauna, constatare la asigurator, depunere documente,primire nota de reparatii;
2.Cu nota de reparatii facuta de inspectorul de daune si cu autorizatia de reparatie de la politie, se merge la reparator pentru a se obtine devizul de reparatie, si reconstatarile deca este cazul;
3. Se obtine de la asigurator acceptul pe deviz si se completeaza/depune cererea de despagubire pentru suma ce reprezinta valoarea reparatiei, in care se solicita si modul de plata (direct reparatorului, prin casierie sau in cont personal daca se plateste reparatia de catre pagubit, urmand a depune factura+chitanta pentru decontare).
Abia dupa pct. 3 se pot numara/pretinde cele 10 zile in care asiguratorul este obligat sa plateasca dauna (respectiv inchiderea dosarului).
Este f.corect ce va recomandat nucu$, insa e vorba de CARPATICA si vor aparea multe probleme din partea lor. S-ar pute sa fie nevoie sa chemati in instanta pe vinovat iar acesta sa cheme in solidar pe asiguratorul RCA. E greu de scos banii de la acest asigurator. Daca cumva beneficiati de asigurare CASCO va recomand s-o folositi si apoi lasati asiguratorul dv. CASCO sa se lupte cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmele de asigurari si casco little_badger07 little_badger07 prietenul meu a avut un accident rutier soldat cu avarierea a 2 masini aflate in fata lui la un semafor.prima masina era un logan caruia i-a platit din buzunar ... (vezi toată discuția)
Dauna auto rca bodale bodale Buna ziua, Masina mea a fost implicata intr-un accident auto. Vinovatul are polita la Carpatica Asigurari iar firma de asigurari prezinta un deviz reparatie ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)