avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de depozit - efectele contractului se pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de depozit - efectele contractului se pot produce si dupa expirarea termenului?

Buna ziua,
Situatia de fapt este urmatoarea: a existat un contract de depozit cu titlu oneros intre parti, contract ce la un moment dat a ajuns la termen. Deponentul insa nu a cerut restituirea bunurilor lasate in paza noastra, dimpotriva a efectuat si alte comenzi cu privire la acestea. Din acest motiv, in calitate de depozitar, am continuat sa emitem factura pt serviciile prestate, solicitand acelasi tarif ca cel din contractul ajuns la termen.
La acest moment, deponentul cere restituirea bunurilor sale, fara insa sa accepte facturile emise de noi pt serviciile prestate, considerand ca tacita relocatiune nu poate opera in cazul unui depozit.
Ce solutie s-ar gasi la problema aceasta? Putem considera ca termenii contractului initial s-au pastrat, desi nu a existat niciun inscris nou, dar deponentul a continuat sa solicite indeplinirea obligatiilor de catre depozitar?
Va multumesc anticipat pt ajutor!

Alte discuții în legătură

Drept de detinere Filman Filman Buna ziua, In vederea autorizarii unei activitati am avut nevoie de un contract de inchiriere asupra unui spatiu din care sa reiasa ca am dreptul de ... (vezi toată discuția)
Contract are cineva un contract de arhiva, pentru arhivare? (vezi toată discuția)
Valabilitate contract vasile58 vasile58 Expirarea unui contract de livrare de bunuri, prestari servicii si achitarea facturilor care sunt emise dupa data expirarii constituie acceptare tacita a ... (vezi toată discuția)