avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contributii pfa si salariat in acelasi timp
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contributii pfa si salariat in acelasi timp

buna ziua
ma poate ajuta cinve cu urmatorul caz va tog?
PFA (domeniul IT)sistem real +platitor de tva si in acelasi timp salariat cu norma intreaga 8h/zi la o societate ,am mai multe nelamuriri :
1-pe luna iulie nu realizeaza nici un venit,ce declaratii trebuiesc depuse?si cu ce valoare?
2-pfa -ul realizeaza venituri ocazionale se poate incadra la art 3(3) oug 58/2010?avand in vedere ca emite 2-3 facturi pe an
3-am inteles ca trebuie depus si un dosar;stie cineva unde se depune si ce trebuie sa contina?
Daca mai stiti si alte amanunte pe care eu nu le-am cuprins va rog sa mi le spuneti.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: OMHR , Consultant resurse umane 19:13, 2 Septembrie 2010
Pentru luna iulie se depune o notificare din care rezulta ca nu s-au realizat venituri;
Daca pfa realizeaza venituri ocazionale se poate incadra la art 3 (3) din Normel de aplicare a OUG 58/2010;
Se incheie contract de asigurare cu Casa de Sanatate si se plateste pentru venitul asigurat, se plateste trimestrial. Pentru CASS nu se aplica prevederile OUG 58/2010.
La Casa de Sanatate trebuie sa prezentam:
- actul de infiintare PFA (certif inmatric / CUI / etc. dupa caz)
- copie C.I.
- deciziile de impunere de la Fisc pe ultimii 5 ani;
- declaratiile 200 pe ultimii 5 ani;
- dosar cu sina
- adev de salariat - daca este cazul.
si la somaj?
La somaj sunt necesare:
- 1 dosar sistem de incopciere
- declaratie in dublu exemplar
- copie CI
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa- unde ma incadrez, la venituri repetitive sau ocazionale? c.oana c.oana De cand a iesit OUG 58/2010, am citit o groaza de interpretari privind sintagma \"venituri repetitive/ocazionale\". Sunt in ceata totala. Sunt profesor cu ... (vezi toată discuția)
Pfa - cas si somaj nastase.cris nastase.cris In primul rand vreau sa-mi cer scuze pentru ca revin pe o tema ce a mai fost discutata pe forum si am sa prezint situatia mea poate ma poate lamuri cineva. ... (vezi toată discuția)
Contributii pt.norma venit gheorgheciuca gheorgheciuca Sunt salariat angajat cu contract de munca pe termen nelimitat cu norma intreaga. De asemenea, prestez si servicii de instructor auto independent autorizat de ... (vezi toată discuția)