Daca diurna se acorda intr-un cuantum mai mare decat limita stabilita de lege ca fiind deductibila pentru diferenta ce impozite se platesc? Eu as zice ca doar angajatorul plateste impozit, in rest, nefiind venit asimilat salariilor, nu se datoreaza CAS, CASS... As fi interesata de parerile voastre, intrucat am auzit si varaianta opusa (dar nu am gasit textele de lege care sa o sustina)
Sa inteleg ca o data plateste angajatorul impozit pe profit si o data salariatul impozit pe venit?
Potrivit codului fiscal, indemnizatiile de delegare(inclusiv cheltuielile de transport si cazare) nu sunt asimilate veniturilor din salarii in sensul platii impozitului pe venit?
Poti sa imi spui te rog care sunt prevederile care regelementeaza retinerea pe diferenta de diurna a impozitului pe venit? Multumesc.
Imi cer scuze. Am gresit :( Numai in cazul sumelor acordate de organizatiile nonprofit si de alte entitati neplatitoare de impozit pe profit se aplica impozitul pe venit la ceea ce depaseste de 2,5 ori diurna stabilita pt.institutiile publice.
Diurna 2013
Lizuca12
Buna ziua,
Care este diurna interna maxima deductibila, a ramas tot 13x2,5=32,50 lei
Ce este peste se considera cheltuiala nedeductibila ?
Daca diurna ... (vezi toată discuția)