avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical pentru ingrijirea copilului pana la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical pentru ingrijirea copilului pana la 7 ani intrerupe preavizul?

buna ziua
sunt insarcinata si in urma cu o luna am anuntat directorul de departament si pe cel de la resurse umane cu privire la aceasta stare de fapt (adev medicala + instiintare inregistrata - pe care administratorul societatii a rupt-o de furie - noroc ca am o copie), ieri am fost instiintata ca voi fi concediata pe motiv de desfiintare departament evident si postul meu - desfiintare fictiva intrucat superiorul meu va ramane in continuare probabil angajat pe o alta firma; va rog sa-mi comunicati daca concediul medical pentru ingrijirea copilului pana la 7 ani intrerupe termenul de preaviz si daca termenul de preaviz va incepe sa curga dupa terminarea concediului medical chiar daca decizia a fost trimisa cu 2 zile anterior inceperii concediului medical cu confirmare de primire
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:05, 31 August 2010
Legea nr. 53/2003 - Codul muncii

1. Art. 60
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;

Daca puteti face dovada ca inainte de emiterea deciziei de concediere ati comunicat angajatorului starea dvs. de graviditate, aveti sanse sa obtineti in instanta anularea concedierii.


2. Art. 75 Decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii ei salariatului.

a) Daca decizia de concediere v-a fost fost comunicata inainte de acordarea concediului medical, se suspenda termenul de preaviz, urmand ca acesta sa continue dupa ce expirarea duratei concediului de boala.
b) Daca decizia de concediere nu v-a fost comunicata inainte de acordarea concediului medical angajatorul trebuie sa modifice termenul de preaviz si sa vi-o comunice dupa incetarea concediului medical.
1. Concediul medical pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani suspenda CIM deci si preavizul care se reia, de unde a ramas, pana se implinesc cele 20 de zile lucratoare.
2. Vedeti ca acest concediu este de 45 de zile calendaristice pe an.
3. Daca intrati in somaj, de aici puteti intra in orice fel de concediu medical, in concediu de maternitate si in CCC pana la 2 ani.
4. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste. Cererea de intrare in CCC o faceti catre Agentia de somaj.
5. Concediile medicale, cel de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa fiecare din aceste concedii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost concediata si am aflat ca sunt insarcinata cristina_more cristina_more Buna ziua, 1)In data de 29.06.2012 mi-a venit o hartie prin sofer ca sunt concediata pe motivul restrangerii activitatii societatii in cadrul ... (vezi toată discuția)
Lnchidere punct lucru dragomir_bogdan dragomir_bogdan in cazul in care prin inchiderea unui punct de lucru si sunt disponibilizati toti cei 8 salariati cum se procedeaza in cazul in care este si o gravida in luna ... (vezi toată discuția)
Gravida dar in somaj ser192 ser192 Buna ziua, Trec printr-o situatie foarte urata si as vrea sa ma safatuiti ce trebuie sa fac . In data de 29 mai am fost chemata si pusa sa semez un preaviz ... (vezi toată discuția)