avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... furt din containere
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

furt din containere

Buna ziua ,

Vreau si eu lamuriri intr-un caz care imi afecteaza cariera .
In cazul in care eu trimit un container gol pe camion la incarcare in locul A , dupa incarcare containerul aflat pe camion este sigilat de incarcator si vama , ajunge in locul B (terminalul de containere ) cu sigilii intacte fara urme de violare .Din locul B se incarca pe vapor si ajunge in locul C(china).In locul C la descarcare se constata ca are lipsa marfa sau altceva in afara de marfa declarata la locul de incarcare A .Cine despagubeste incarcatorul din locul A daca containerul incarcat si sigilat de el ajunge cu sigiliile intacte dar cu alta marfa sau fara marfa deloc ??
Transportatorul care a carat containerul din locul A in locul B , armatorul care a transportat marfa pe vapor (transport maritim) sau casa de expeditie care a angajat transportatorul pentru a cara acest container de la locul A la locul B.
Astept un raspuns in acest caz pentru ca este o situatie reala cu care ma confrunt la locul meu de munca .

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:15, 1 Septembrie 2010
Parerea mea este ca vor raspunde toti cei care au sigilat containerul confirmand in acte existenta marfii declarate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare tva pt. elvetia Veres Arpad Veres Arpad Buna ziua, Trebuie sa facturam un transport de bunuri pe teritoriul Romaniei.Acest transport este afert unui transport intracomunitar(contiunarea unu ... (vezi toată discuția)
Lipsa marfa la un transport popa diana popa diana Va rog am nevoie de ajutor. Avem o comanda de transport de la un client-casa de expeditie cu care am lucrat de mai multe ori pt o cantitate de marfa de 1 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta.de curand am facut ... dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta.De curand am facut o comanda in China pentru un mic utilaj. Acest mic utilaj are 320kg si volum 1,2m.c. si ... (vezi toată discuția)