buna ziua,ma numesc razvan si acum 2 saptamani am lovit pe cineva cu un pumn si a scos certificat medico-legal pe 5 zile.am vrut sa ajunjem la o intelegere si imi cere 20 milioane.ce pot pati daca nu ma inteleg cu victima.va multumesc
Daca nu a formulat plangere pentru infractiunea de lovire sau alte violente prev de art. 180 al.2 c.pen. o poate formula in termen de 60 de zile de la data la care a cunoscut faptuitorul si daca o si dovedeste cu martori, este posibil sa fiti trimis in judecata pentru savarsirea acestei infractiuni.
Infractiunea prevede ca si cuantum al pedepsei intre 3 luni sau 2 ani sau amenda.
De obicei pedepsele fie sunt cu amenda fie cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, dar va puteti alege deci cu un cazier.
Impacarea partilor insa inlatura raspunderea penala in orice stare a pricinii.;)
multumesc frumos pentru informatii,da deja a depus o plangere la politie si nu m-am putut impaca cu el deoarece a cerut o suma care nu o pot plati.asa dori sa va mai intreb cat de mare ar putea fi amenda si daca trebuie sa mai platesc si lui ceva si cat ma afecteaza faptul ca imi apare in cazier.va multumesc
Vatamare corporala
c_morar
tatal meu a fost vatamat corporal, a fost la medicul legist si a obtinut un certificat medico legal pe 9 zile, intrebarea mea este: cum se incadreaza legal ... (vezi toată discuția)