Ce presupune legea in cazul in care un angajat moare electrocutat la locul de munca, in timpul programului. |
Exista o despagubire in astfel de situatii, familia decedatului trebuie sa faca anumite demersuri pentru a fi despagubita sau exista o lege care obliga despagubirea in caz de deces?
Cerere pe baza CCMUN 2007-2010
Art. 51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
a) în cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel puţin două salarii medii lunare pe unitate;
b) dacă decesul a survenit din cauza unui accident de muncă, a unui accident în legătură cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel puţin 3 salarii medii pe unitate;
Art.45 din Legea nr.342/2002 republicata prevede :
(1) In cazul decesului asiguratului, ca urmare a unui accident de munca sau a unei boli profesionale, beneficiaza de despagubire in caz de deces o singura persoana, care poate fi, dupa caz: sotul supravietuitor, copilul, parintele, tutorele, curatorul, mostenitorul, in conditiile dreptului comun, sau, in lipsa acesteia, persoana care dovedeste ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces.
(2) Cuantumul despagubirii in caz de deces este de 4 salarii medii brute, comunicate de Institutul National de Statistica.
Prima nastere copil
mea culpa
buna dimineata,exista o lege in care se specifica obligatia angajatorului de a acorda o prima pentru nastera unui copil,si daca da cit este?Sau doar daca este ... (vezi toată discuția)
Deces
vichisor
Nu stiu daca am postat bine aici,imi cer scuze daca nu.Acum 2 zile unui coleg al meu i-a decedat tatal si vrea sa stie daca firma la care lucram este obligata ... (vezi toată discuția)