avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu p problema .Sunt in somaj pana la 1 oct 2010 , dar din 15 sept mi-i se iveste posibilitatea sa ma angajez pe perioada determinata de 3 luni la o firma. Daca intrerup somajul si ma angajez , la finalul celor 3 luni de munca ma voi intoarce la vechiul dosar de somaj si o sa mai primesc somaj numai pe perioada ramasa de somaj de 15 zile ?Sau daca am stagiu de cotizare de 12 luni lucrate in ultimele 24 voi putea depune alt dosar de somaj iar indemnizatia de somaj mii se va recalcula si implicit si perioada de somaj va fii mai mare?
Conteaza in cazul meu daca sunt angajat pe perioada determinata sau nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:08, 2 Septembrie 2010
Se aplica art. 45 din legea 76/2002, suspendarea somajului in cazul angajarii pe o perioada de cel mult 12 luni.
Prin urmare sa inteleg ca voi mai beneficia de somaj doar pe perioada ramasa din actuala perioada de somaj . Dar daca voi fi angajat pe perioada nedeterminata?
Da.
Este o solutie.
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni;

1. Daca veti fi angajat pe perioada nedeterminata si o sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs. veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca veti avea 12 luni cotizate la somaj in ultimele 24 de luni.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. Lunile cat ati fost in somaj nu sunt luni de cotizare la somaj, ele sescad din cele 24 de luni si trebuie sa va ramana 12 luni de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj ralu1981 ralu1981 Buna ziua.Cu un stagiu de cotizare de 6 luni in ultimele 12 luni se poate beneficia de indemnizatie de somaj?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Angajare in timpul somajului ContSters103795 ContSters103795 18.o8.2008 pana la 31.07.2009 somaj. 01.08.2009 pana la 31.08.2009 angajat. mai pot beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)