avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim pentru un contrac de munca cu fractiune ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim pentru un contrac de munca cu fractiune de norma

Stimati domni,

As dori sa stiu daca exista (stabilit prin lege) un salariu de baza lunar brut minim pentru cineva angajat cu contract de munca pentru o fractiune de norma de 2 sau 4 ore pe zi, in urmatoarele conditii:
- aceasta persoana este angajata cu contract de munca cu norma intreaga la o alta firma
- conform contractului pentru o fractiune de 2 sau 4 ore urmeaza sa inceapa activitatea la data de 01.01.2008. iar salariul de baza lunar brut: 360,00 ron = salariul net :250,00 ron
Se poate stabili un astfel de salariu? Legea permite acest lucru? Puteti mentiona la care lege (legi) faceti referire?
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
biutza2003
Cel mai recent răspuns: colonelu , utilizator 12:37, 3 Noiembrie 2007
conform ccm la nivel national salariul minim brut pe tara este de 440ron pt munc, necalificati. pt fractiune de norma faci proportia. poate fi mai mult nu e nici un bai, dar nu poate fi mai putin. citeste art.40 din ccm 2895/29.12.2006
440 RON e pentru o norma de 8 ore (norma intreaga)
220 RON pentru norma de 4 ore
110 RON pentru norma de 2 ore
55 RON pentru norma de 1 ora

Astea sunt salariile minime pentru un muncitor necalificat
Pentru celelalte categorii se aplica coeficientii prevazuti in CCM 2007-2010

Mai multe detalii despre CIM cu timp partial gasesti in codul muncii de la art 101 parca

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2007
colonelu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salriu minim de 440 ron???? paladan paladan astazi la ITM mi s-a comunicat ca salariul minim pe economie este de 440 ron incepand cu 1.01.2007. Acum cateva zile m-au pus sa fac act aditional de marire ... (vezi toată discuția)
Salariul minim voinicdan voinicdan Se aude ca de la 01.01.2007 salariul minim pe economie va fi de 440 lei pt cei cu studii medii si de 880 lei pt cei cu studii superioare , e adevarat ! imi ... (vezi toată discuția)
Salariu minim 2007 iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, care a fost salariul minim la 2ore in 2007? la calificati si necalificati...va multumesc (vezi toată discuția)