avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... viteza maxima pe ninsoare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

viteza maxima pe ninsoare

ce se intampla daca ai depasit viteza de 50 de km in afara localitatii pe timp de iarna , cu carosabil acoperit cu zapada si esti prins?
ma intereseaza de permis , daca il ia cum il recuperi si de amenda.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 18:01, 5 Septembrie 2010
Pai nu prea se intampla nimic.
De ce credeti ca s-ar intampla ceva?
Sunteti sub limitele legale!
Nu se intampla nimic daca nu ati depasit viteza legala,dar in caz de accident usor fara victime ve-ti fi sanctionat contraventional pentru neadaptarea vitezei la conditiile de drum.
pai accidentul a fost cu un mort
nu stiu ce viteza aveam,dar daca expertiza demonstreaza ca aveam 50 sau mai mult de 50 la ora ce se poate intampla?
imi suspenda permisul si daca da cum il iau inapoi
voi primi amenda? si cat?
tin sa precizez ca nu eu sunt vinovatul.
va multumesc!
In asemene conditii se face o expertiza,daca in urma expertizei se demonstreaza ca ati depasit viteza legala si ca daca ati fi circulat cu viteza mai mica adaptata conditiilor de drum acea persoana nu ar fi decedat,puteti raspunde si d-voastra contraventional sau penal,depinde despre ce accident este vorba si cum s-a produs acesta.In afara localitatii viteza maxima este de 90 KM/h daca nu ati depasit aceasta viteza si cealalta masina a intrat in d-voastra nu patiti nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrunderea pe contrasens in timpul procesului de franare tiberiu1977 tiberiu1977 Masina condusa de mine a patruns pe contrasens in timpul procesului de franare. Procesul de franare este unul inertial in care conducatorul auto nu are ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 180 de zile in baza art 48 oug 195/2002 GoldenLiar2 GoldenLiar2 Buna ziua, Vin la dumneavoastra cu o intrebare destul de clara, dar sunt extrem de stresat pe tema asta. Am avut in Decembrie un accident rutier care s-a ... (vezi toată discuția)
Salut vin si eu cu o întrebare sunt cercetat penal după un ... Adriantimis12 Adriantimis12 Salut Vin si eu cu o întrebare Sunt cercetat penal după un accident rutier in care a decedat o persoana, expertiza ma scos nevinovat , acuma a ajuns ... (vezi toată discuția)