avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare S.R.L.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare S.R.L.

As vrea sa infiintez un S.R.L., insa la sediul social (apartament cu doua camere) figureaza alte trei trei societati comerciale (la registrul comertului figureaza ca sediu expirat din anul 1999, respectiv 2000). Doua sunt in dizolvare iar a treia este in lichidare. Intrebarea mea este daca mai pot infiinta la acest sediu social o alta societate tinand cond de faptul ca mai sunt 3 societati la acest sediu?
Cel mai recent răspuns: Cristyanna , utilizator 13:21, 5 Septembrie 2010
Nu, atata timp cat sunt doar doua camere si societatile care isi aveau sediul aici nu sunt radiate.
Conditiile legii 31/1990 sunt:
1. asociat comun
2. numarul incaperilor sa nu depaseasca numarul societatile comerciale
Textul de lege care reglementeaza sediul social il gasiti in Legea nr. 31/1990, republicata a societatilor comerciale si este urmatorul:
Art. 17

(1) La autentificarea actului constitutiv in cazurile prevazute la art. 5 sau, dupa caz, la darea de data certa a acestuia, se va prezenta dovada eliberata de oficiul registrului comertului privind disponibilitatea firmei si declaratia pe propria raspundere privind detinerea calitatii de asociat unic intr-o singura societate cu raspundere limitata.

(2) La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati, daca este indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite;
b) cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre societati;
c) daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii.

(3) Notarul public va refuza autentificarea actului constitutiv sau, dupa caz, persoana care da data certa va refuza operatiunile solicitate, daca din documentatia prezentata rezulta ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute la alin. (1).

Va informez ca aveti posibilitatea legala sa stabiliti temporar sediul societatii la sediul profesional al unui avocat conf. articolului 3 alin. (1) lit. h din Legea nr. 51/1995.
Directorul/persoana imputernicita desemnati sa dispuna inscrierea in registrul comertului a societatii comerciale, evaluand situatia si raportandu-se la legislatie sunt cei care pot dispune sau nu, inregistrarea sediului in situatia expusa de dvs. Mult succes!
Multumesc frumos pentru raspuns. Ceea ce nu inteleg eu sunt urmatoarele lucruri :
a) "imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite" - imobilul este un apartament cu 2 camere si totusi au fost infiintate 3 societati comerciale in 1999, respectiv 2000 cu sediul pe o perioada de un de zile. Deci, la O.N.R.C figureaza "sediu expirat", mai mult decat atat societatile sunt in lichidare, respectiv dizolvare.

b) cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre societati - nicidecum. Cele trei societati au administratori si asociati diferiti si nici unul dintre asociati nu este proprietar al imobilului.


Mai mult decat atat, nici una din cele 3 societati nu isi desfasoara activitatea la sediul social unde vreau sa infiintez un alt SRL, plus ca, ultimele inregistrari la ONRC au fost facute in 2004, 2005 si 2006.

Ceea ce nu inteleg eu este faptul ca trebuie sa astept sa se radieze cele trei societati de la registrul comertului pentru a infiinta un alt punct de lucru la sediul social unde figureaza aceste 3 societati, care de fapt au sediul expirat de 10 ani de zile si nu isi mai desfoara activitatea acolo tot de 10 ani de zile.
Societatile carora le-a expirat durata de vabilitate a sediului exista , chiar daca acestea se afla in dizolvare sau lichidare. Va sfatuiesc sa va adresati cu o adresa in scris la ONRC sa expuneti situatia in care va aflati. Intr-adevar daca legea se va aplica in litera ei este clar ca o sa va respinga cererea de inregistrare a sediului. Daca se va tine cont si de spiritul ei s-ar putea sa aveti o sansa. Incercati sa purtati o discutie si cu directorul/persoana desemnata care tine locul judecatorului delegat de la registrul comertului in raza caruia doriti sa efectuati inregistrarea, dar eu cred ca cel mai bine ati putea sa va prevalati de un raspuns favorabil de la Oficiul National al Registrului Comertului. ( se poate si pe e-mail)SUCCES!

Alte discuții în legătură

Sediu social raducanu_tatiana raducanu_tatiana Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Doresc sa-mi fac o firma. Problema e ca acolo unde vreau sa-mi inregistrez sediul social, mai sunt inregistrate inca trei ... (vezi toată discuția)
+ se pot infiinta doua firme/ 2 sedii sociale in garsoniera? ContSters159316 ContSters159316 Eu stiu ca pt sediul social trebue sa ai cate o camera pt fiecare firma dar daca am o garsoniera si vreau sa infiintez doua firme cu acelasi sediu social? ... (vezi toată discuția)
Declaratie nesuprapunere sediu social ContSters130254 ContSters130254 Buna ziua, Am intampinat o mica problema astazi la depunea dosarului pentru constituirea unui SRL. In momentul in care am primit certificatul de la ANAF il ... (vezi toată discuția)